Bouwproject

Ostend Sailing verhuist naar het strand!

De Oostendse Oosteroever ondergaat in de komende jaren een volledige metamorphose. In het kader van deze veranderingen past een verhuis naar het strand en de bouw van een nieuw clubgebouw volledig in de plannen van het Oostendse stadsbestuur om van deze oude industriële wijk een zone voor residentiële en toeristische ontwikkeling te maken. Dank zij de steun van een aantal privépartners en overheidsinstellingen werden in 2011 de eerste plannen gemaakt voor een nieuw clubgebouw op het strand aan de bajonet van de oostelijke strekdam van de Oostendse haven.

Bouwlocatie

In mei 2014 werd uiteindelijk een bouwvergunning bekomen voor het huidige ontwerp bestaande uit 2 bouwlagen.Het nieuwe gebouw zal voorzien in een horecafunctie alsook clublokaal en dienen als basis voor de exploitatie van water- en strandsporten. Naast de horecafunctie zal het gebouw ook voorzien in afscheidbare leslokalen en vergaderruimtes. Hierbij is infrastructuur van de nieuwe club dan ook uitstekend geschikt voor de organisatie bedrijfsevenementen en teambuildings.

Mede met de bouw van het nieuwe clubhuis werd het bestuur van de zeilclub uitgebreid en aanzienlijk verjongd. De nieuwe club zal zowel voor leden als niet-leden toegankelijk zijn en water- en strandrecreatie uitbouwen tot een toeristische steunpijler aan de Oosteroever. De zeilclub zal ook het hele jaar geopend zijn en onder andere door het aanbieden van activiteiten die het hele jaar door mogelijk zijn (bvb. zeilwagenrijden) op die manier bijdragen tot een seizoensverbreding van het toerisme in Oostende. 

In totaal zal ongeveer 1.914.000 € in het nieuwe gebouw geïnvesteerd worden om een benutbare oppervlakte van 1.160 m² te bekomen, verdeeld over 260 m² op de bovenverdieping (secretariaat, horeca, sanitair, leslokalen en vergaderruimtes), 384 m² terras met uitstekend zicht op zee en tenslotte 516 m² op de benedenverdieping dat zal dienen voor kleedkamers, douches, berghokjes, botenberging, zeilschool en dergelijke.

Dit project waarvan de bouw start in het najaar van 2017 was nooit mogelijk zonder de structurele steun van de volgende overheidsinstellingen:

 cartouche projet interreg uk BDSeoco LogoLogo Stad Oostendelogo Toerisme Vlaanderen CMYK2011 kust impulsprogramma loreskoepelWVLWesttoer

Hieronder kunnen enkele renderings gevonden worden van het nieuwe clubgebouw. Via deze pagina zal tijdens het bouwproject regelmatig worden gecommuniceerd over de vooruitgang van de werken en zullen ook de nieuwsitems rond dit project worden gepubliceerd.

12.24 ba zeilclub 140206 beeld 04 151106
12.24 ba zeilclub 140206 beeld 05 151106
 
12.24 ba zeilclub 140206 beeld 03 151106
12.24 ba zeilclub 140206 beeld 06 151106