Word nu lid

Zeilschool

kampen catamarankamp 2 S  Lessen Catamaran 2 S Lessen Catamaran 1 S

zeilschool Ostend sailing !

Onze zeilschool biedt catamaran specifieke cursussen voor jongeren en volwassenen. Onze gediplomeerde en gepassioneerde monitoren staan garant voor een kwalitatieve en zeer praktisch gerichte opleiding volgens de normen van de zeilfederatie WWSV. Elke deelnemer ontvangt op het eind van de cursus ook een brevettenboekje : dat houdt de status van jouw zeilkennis bij en het geeft je ook toegang tot verdere bijscholingen of cursussen voor gevorderden.
 

Jeugdzeilkampen :        

In samenwerking met Outsider Coast organiseert Ostend Sailing catamaran 5-daagse kampen voor de jeugd, in internaat en externaat. En ook al valt het weer eens een dagje tegen, dan hebben we nog voldoende alternatieve en sensationele activiteiten in petto voor op, in of naast het water waardoor je je zeker niet zal vervelen!

Voor meer informatie, data en inschrijvingen : zie jeugdzeilkampen

Stoomcursussen voor volwassenen :

Onze stoomcursussen hebben de voorbije jaren een mooie reputatie opgebouwd. Met een intensieve begeleiding van 2 ervaren lesgevers voor maximaal 8 cursisten, brengen we je op 3 dagen alle nodige kneepjes en knoopjes bij die je in staat moeten stellen om op een mooie zomerdag zelfstandig een catamaran te kunnen optuigen en besturen.

Voor meer informatie, data en inschrijvingen : zie Pagina stoomcursus

Terugkomdagen :

Ben je gebeten door de zeilmicrobe na het volgen van één van onze stoomcursussen? Nog geen eigen boot? Geen nood! Onze club organiseert van mei tot oktober verschillende terugkomdagen (check onze kalender!) voor de mensen die minstens 1 stoomcursus gevolgd hebben. Max. 8 deelnemers.

Onder begeleiding van ervaren monitoren wordt de opgedane kennis heropgefrist en worden ook soms nieuwe technieken aangeleerd.

Zoals in onze cursussen ligt de focus op de praktijk, want zeilen is vooral veel doen!  

Voor de data : zie onze kalender

Voor meer informatie en inschrijvingen : zie Pagina over Terugkomdagen

Onze lesboten

Voor onze basis cursussen maken we gebruik van de NEW CAT F1. Deze stabiele 14 voet catamaran heeft zijn deugdelijkheid als lesboot bewezen in de vele Franse zeilscholen. Ze biedt veel zeilplezier en sensatie zowel aan jongeren als aan volwassenen.

NIEUW in 2019 : dit jaar plannen we ook de aanschaf van enkele nieuwe catamarans voor onze zeilschool, zodat we naast de basiscursussen ook cursussen evolutie kunnen aanbieden. Op deze boten kan je in trapeze vliegen boven het water, en met een spinaker de golven afsjeezen.