2de Stoomcursus Catamaran voor Volwassenen (12-14 augustus)

De eerste catamaran stoomcursus is achter de rug: tijdens onze finale debriefing bleek dat alle deelnemers opgetogen, moe en voldaan waren. Ook voor ons was het een leuke ervaring, niet in het minst dankzij de ideale weersomstandigheden van vrijdag tot en met zaterdag (3 à 4 Bft). Acht zeilers, waaronder 3 jonge zeiltalenten van de WOS hebben geproefd van catamaranzeilen op zee en vonden nu de weg naar onze club.

Maar dit is slechts het begin want nu moet er verder gezeild worden ! We nemen ze op in een pool van fokkematen onder de vorm van een WhatsApp groep (geef je naam op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je wil opgenomen worden).

Alle cursisten die lid worden krijgen de mogelijkheid om onze Newcats te huren tegen 100 euro per halve dag of 500 euro voor de rest van dit seizoen. En wie weet, zullen we jullie binnenkort ook begeleiden bij de aankoop van jullie eerste bootje? Leden genieten speciale condities bij de aankoop van een occasie catamaran bij Sail4U.

Ondertussen zijn de boekjes met de basisopleiding catamaran bij de WWSV besteld en we bezorgen die aan alle cursisten bij ontvangst. Zo zullen de cursisten van augustus al kunnen beginnen studeren...

De tweede stoomcursus gaat door van zaterdag 12 t.e.m. maandag 14 augustus, 2017, en dinsdag 15 augustus als reservedag en dit onder de deskundige begeleiding van Joris Vandenberghe. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en door storting van 350 euro per deelnemer op de rekening van Ostend Sailing nr. BE41 7385 0933 6110.

Voor zij die het nog niet weten:

  • Wij staan met 5 ervaren zeilers ter uw beschikking.
  • Met deze unieke formule aan de Belgische kust leer je op 3 halve dagen (met de dinsdag als reservedag) zelfstandig zeilen op een catamaran tot 2 à 3 beaufort.
  • Er wordt gevaren op vier catamarans en elke cursist geniet permanente begeleiding van een ervaren zeiler op de cat zelf (one-to-one) en met extra coaching vanuit de rescueboot.
  • In principe starten we elke dag om 10 uur maar het aanvangsuur en de dagindeling zullen bepaald worden in functie van de weersomstandigheden
  • Tussendoor komt een stuk basistheorie aan bod over veiligheid op zee, terminologie, meteo, voorrangsregels enz.
  • Elkeen krijgt een boekje met de basiscursus van de Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV), onze nieuwe federatie.

Op maadag 14 augustus om 18 uur gaat een BBQ door met alle deelnemers verzorgd door Harbour’s Kitchen beach. Inschrijven kan aan de bar van Harbour's Kitchen Beach.

Het succes van dit initiatief is te danken aan de niet aflatende inspanningen van onze leden en in het bijzonder aan Luc Hennebel, Filip Lecomte, Joris Vandenberghe, Dirk Gysels, Koen Hollevoet en Thomas Vanhaverbeke, die onze warme dank verdienen.