Word nu lid

Juli 2017...

Juli 2017

Vlam! Ik heb onder mijn voeten gekregen omdat ik in het juni nieuws geen melding gemaakt had van de schitterende clinic die Sebbe Godefroid gegeven heeft op De Keyware Cup van 24/25 juni. Omdat er zo verschrikkelijk veel wind was had het racecomité de wedstrijden voor dat weekend afgelast maar Sebbe was zo goed op zaterdagnamiddag voor alle deelnemers een clinic te geven waar we héééél veel geleerd hebben. Sebbe, met een diepe buiging, dank je wel!

In de eerste vakantiemaand hebben we lekker veel gezeild. Het derde wedstrijdweekend van de Ostend Cup op 8/9 juli was er ééntje met niet al te veel wind. Benoit met zoon Guillaume legden verassend maar verdiend beslag op een tweede plek. Twee weken later, in de 4de manche van de Ostend Cup (de Brugse Zot Race), deed Benoit nog straffer want samen met Dirk Gysels kreeg hij door het gelegenheidsracecomité een eerste plaats toebedeeld. Klein foutje, zo bleek achteraf, dat door Benoit in een sportieve spoedprocedure werd rechtgezet : Lieve en ik hadden in de eerste manche zoveel voorsprong op de vloot dat het racecomité onze aankomst niet gemerkt had maar wij waren wel de winnaars.

Op 14/15/16 juli hadden we onze eerste stoomcursus catamaran. Op vraag van mensen met weinig vrije tijd werd deze stoomcursus in het leven geroepen. Bedoeling was per sportcatamaran met een ervaren zeiler één cursist mee te sturen. Maar toen bleek er zoveel wind dat weekend dat we de kleine catjes uitgehaald hebben. Een schot in de roos! Die bootjes gedroegen zich zo verdraagzaam voor de gemaakte fouten dat iedereen er meer en meer vertrouwen in kreeg. Met het gevolg dat tegen zondagavond vrijwel iedereen alleen zo’n kleine catamaran kon besturen en bemannen. Dat smaakte naar meer en er werd een tweede cursus gepland half augustus.

Op de Nacrakampioenschappen (Nacra is een merk van catamaran), gehouden op het Gardameer in Italië van 24 tot 29 juli, kwam Anne Vandenberghe zo ongeveer voor het eerst als stuurvrouw in een heuse internationale wedstrijd terecht. De jeugdklasse Nacra 15 met 28 boten was meteen de drukst bezette. Anne voer met Ruben Ulens. In een volwaardig kampioenschap met 10 nationaliteiten werden 11 reeksen gevaren. Ja, er werd met 2 reeksen dnf (did not finish) en ééntje bfd (black flag) leergeld betaald. Maar op dat niveau, in een eerste grote catamaranwedstrijd, ook al eens een 15, 16 en 17 neerzetten, dat verdient aandacht.

Luc