Word nu lid

Catamarankamp Oostende

IMG 5844 smallWie voelt zich niet geroepen om de zee te trotseren terwijl men geleidelijk tot stuurman eersteklas wordt opgeleid? En dit vanuit de nieuwe club op het strand! Onze gedroomde locatie is er!

Catamarankampkampen catamarankamp 1 S

Hou je van water, snelheid en sensatie of wil je genieten van de zeehonden rond jou in het water ?  dan is catamaranzeilen zeker iets voor jou.  Over de schuimende golven sjeezen, in trapeze hangen of nog sneller, met een spinaker... echte zeebonken halen hun hart op. . Vooral Catamaran komt aan bod, maar als er eens wat teveel of te weinig wind is, dan hebben we nog een hele resem andere leuke water- en strandsporten klaar om van te genieten.

 

Onze cursussen volgen het officiële programma van de zeilfederatie WWSV.  Op het einde van de week kan je dus je zeilbrevet BASIS of EVOLUTIE behalen

kampen catamarankamp 3 S

Cursus BASIS : je leert hoe je een catamaran optuigt en bestuurt.  Je leert er ook zeilerslatijn, knopen maken (en ook weer los krijgen !), over de voorrangsregels, maar ook over de golven en stroming op zee.

Cursus EVOLUTIE : Bestaat eigenlijk uit 2 delen : eerst leer je kapseizen...en hoe je weer rechtkomt ; je leert in trapeze zeilen (hangend boven het water aan een kabel uit de mast) .  Daarna leer je spinakeren en wedstrijdzeilen.

 

Voorkennis nodig

BASIS :  We bevelen sterk aan dat je reeds vooraf enige zeil- of surfervaring hebt opgedaan op binnenwater 

Er is basiskennis vereist om aan dit kamp deel te nemen, je krijgt geleidelijk aan de nodige technieken voorgeschoteld, met de bedoeling toch zelfstandig de catamaran te besturen. Met basiskennis gaan we er van uit dat je al eens een ervaring hebt gehad met windsurfen, zeilen, ...
Het is mogelijk om je basisbrevet of evolutiebrevet te behalen of stempels aan te vullen! Twijfel niet en vraag de nodige info op. Zal jij de zee temmen?

EVOLUTIE : je hebt al een cursus catamaranzeilen Basis gevolg

 

Externaat - internaat - opvang

Bij de periodes waar er internaat mogelijk is, vinden de overnachtingen plaats op onze locatie en slaap je in het logeerschip ‘de Karel Cogge’ in Nieuwpoort waar maximaal 28 personen terecht kunnen.
Een kamp in internaat start op zondagavond om 18u en eindigt vrijdagnamiddag om 17u30. Wij zorgen voor de verplaatsing tussen het logement en de catamaranclub.

Een kamp in externaat  duurt elke dag van 9u30 tot 16u30.
Opvang mogelijk van 8u30 tot 18u, inschrijven verplicht.

Schrijf je hier in via ons kampenportaal!

 
Periode:
01 tot 05 juli 2019
08 tot 12 juli 2019
05 tot 09 augustus 2019(*evolutie)
19 tot 23 augustus 2019
Locatie:
Oostende, Ostend Sailing
Leeftijd:
Vanaf 9 jaar
Voorwaarde:
100 m kunnen zwemmen, basis in een windsport
Prijs:
Catamarankamp in externaat - € 330,00 p.p.
Catamarankamp in internaat - € 475,00 p.p.