Word nu lid

Flinn Cup 2019 : wind, water en spektakel

IMG 1778

 

De vriendelijkste, leukste en meest collegiale Inter-Law-Firm zeilwedstrijd

Zaterdagochtend 7 september waren vele tientallen enthousiastelingen van verschillende advokaten kantoren present voor de briefing van wedstrijdleider Luc Geirnaert. Dit was de kick-off van de vriendschappelijke Flinn Cup zeilwedstrijd.

 Flinn Briefing

Na het verorberen van een lekkere boterkoek en koffie kregen de 9 ploegen hun schipper met boot toegewezen en kon de eerste verkenning en training beginnen. Dit jaar geen wedstrijd voor zonnebaders, maar wel voor sportievelingen met stevige zeebenen. 2 manches werden gezeild voor de kust tussen Oostende en Bredene

 

FlinnCup Surplusstart jachten 

De Flinn Cup liep dit jaar in het teken van ZERO PLASTIC. Geen plastic zak voor de lunchpaketten, geen plastic rietjes of melk in plastic verpakking. Het was dan ook een oogopener voor alle deelnemers dat ook shampoo niet uit een plastic fles hoeft te komen, want hoofdsponsor Flinn bedankte iedere deelnemer met een shampoo-bar in blik. Voor de winnaar had Flinn een prachtige 3D geprinte Flinn Cup Trophy voorzien, niet op basis van plastic, maar op basis van maisbestanddelen.

2 ploegen (Flinn en Allen & Overy) kwamen in aanmerking voor de trophy nadat ze met gelijke punten van het water waren gekomen. Na een testje over de nieuw opgedane zeilkennis van beide teams, werd duidelijk dat Allen & Overy de verdiende overwinnaar van de Flinn Cup 2019 was.

Daarna schoof iedereen aan tafel voor een overheerlijk BBQ buffet. Na het opladen van de batterijen, kon iedereen hun stijve ledematen terug loszwieren op de dansvloer.

 Benoit toont de Flinn TrophyFlinnCup overwinnaars Allen and Overy

Catamarans, SB20’s en Draken

Op zaterdag slaagden enkel de SB20’s en de draken erin om een manche succesvol af te werken omwille van de toenemende wind in de loop van de namiddag.

Voor de catamarans was vooral het vertrek vanaf het strand voor heel wat spektakel. De strakke noordenwind had tijdens de nacht immers een sterke branding opgebouwd. Wedstrijdleider van de dag, Bouwdewijn Tanghe, en zijn team slaagden erin om voor alle deelnemers nog 2 mooie manches uit te organiseren, waarna iedereen moe maar voldaan terugkeerde naar het strand.

Mext F18 en SurplusBEL22 Luc en LieveBel999 Marc en ColetteSpektakel met BEL22

 

 

Zeilvakantie in Griekenland gewonnen

Dank zij onze sponsor HighTech Travel (hightech.be) mochten we tijdens de Flinn Cup een gratis WildWind zeilvakantie in Vassiliki (Griekenland) verloten alsook enkele reischeques. De gelukkige winnaar Katryn Deltour, familie en zeilvrienden kunnen alvast beginnen plannen en valiezen pakken voor hun zonnige en sportieve zeil-en-verwen-vakantie !

Onze club gooide ook nog een Stoomcursus in de prijzenpot.  Grégoire Vanhaverbeke was de gelukkige winnaar, en wordt daarmee onze eerste cursist voor 2020 !!

 Winnaar reis naar Griekenland HighTechTravelwinnaar stoomcursus

 

Hartelijk dank aan alle deelnemers en medewerkers !

Hopelijk zien we jullie op 5 september 2020 terug in onze club voor de volgende editie van de Flinn Cup.

Startship zaterdag

Fin de Saison - Diner - 19/okt

Op zaterdag 19 oktober sluiten we met de zeilschool het zeilseizoen af met onze laatste Terugkomdag voor 2019 (10-17u), gevolgd door een diner waar iedereen welkom is.  Een ideaal moment om gezellig bij te babbelen, andere zeilers/leden te leren kennen, herinneringen op te rakelen, feedback te geven over het voorbije seizoen en ideeën te delen voor het volgende seizoen.  We verloten ook nog enkele leuke prijzen.

 

Terugkomdag (10u-17u) : 

Op dit moment zijn alle plaatsen reeds ingevuld en is er een reservelijst aangelegd.  

 

Fin de Saison Diner (vanaf 18u)

Iedereen welkom, ook de niet-zeilers, partner, familie, ouders, kinderen,...

Chef Rudi en zijn Phare East team zorgen voor een aperitief met hapjes, gevolgd door een heerlijke Bouillabaisse rijkelijk voorzien van alle lekkers dat er in en bij hoort.

Deelnameprijs : 40 euro/persoon  inclusief aperitief en dranken.

Apero vanaf 18u00 ; diner vanaf ca. 19u00

 

Inschrijven per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Uiterlijk voor woensdag 16/10 !!

Gelieve ook het totale bedrag te storten op de rekening BE41 7385 0933 6110 van Ostend Sailing met vermelding van “fin de saison 19/10”.

 

Met sportieve groeten !

Koen Hollevoet & Luc Hennebel

Zeilschool Ostend Sailing

Luc en Koen op Viper

Flinn Cup 7-8 Sept 2019

20190808 flinncup poster2 FINAL

Op 7 en 8 september 2019 gaat de derde editie van de Flinn Cup door in het teken van ZERO PLASTIC.

Onze club doet immers actief mee om nodeloos gebruik van plastic te weren en wil eenieder bewust maken van de dramatische plasticvervuiling van onze zeeën.

Deelnemers aan de Flinn Cup op catamaran, patin, draak, SB 20 en J 24 kunnen vooraf registreren via deze link.

Op zaterdag 7 september voorzien we vanaf 18u30 apero met aansluitend BBQ en een Crew Party.

Deelnemers aan de kantorencompetitie vinden meer info op www.flinncup.be

Extra Stoomcursussen - Nieuw : Initiatie sessies (3u)

Gezien de grote blijvende vraag plannen we extra stoomcursussen in deze zomer :

- 24-26/8 : Stoomcursus Basis

- 30/8-1/9 : Stoomcursus Evolutie

Minimaal 4 deelnemers, max. 10 deelnemers

Ter info : De stoomcursussen Basis (10-12/8) en Evolutie (15,17-18/8) zijn helaas reeds volgeboekt.

 

NIEUW :  initiatie catamaranzeilen (3u)

Een halve dag intensief proeven van catamaranzeilen ?  Dat kan.

Wij bieden op weekdagen privé-initiatie catamaranzeilen aan.  Met 1 of 2 personen en een ervaren lesgever op een catamaran.

Data en tijdstip overeen te komen. 

 

Voor meer info, contacteer Koen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

MID-SUMMER BBQ 17/08/2019

Voor het vierde jaar op rij nodigen we onze buren uit op zaterdag 17 augustus voor een gezellige MID-SUMMER BBQ.

Dit jaar kunnen we rekenen op de volle steun van het sympathieke buurtcomité BEFRIENDS om er een mooi burenfeest van te maken.
Zowel leden als niet-leden, jong en oud, dichte en verre buren op Oosteroever zijn van harte welkom! Een ideale gelegenheid om nader kennis te maken in de sfeervolle omgeving van de strekdam en het strand.

DEELNAMEPRIJS bedraagt 30 € per volwassene (3 stukken vlees en 1 vis) en 15 € per kind tot 12 jaar.
Naast de gebruikelijke stukjes natuurvlees en begeleidende groentjes voorziet chef Rudi ook in een lekker aperitief!

INSCHRIJVEN kan liefst zo snel mogelijk (uiterlijk tot 11 augustus) via www.ostendsailing.be\bbq.
Gelieve het vereiste bedrag met vermelding van het aantal personen op voorhand over te schrijven naar rekening BE41 7385 0933 6110 van de club om uw inschrijving definitief bevestigd te zien. De ledenkorting van 10% geldt niet voor deze activiteit. 
De vegetariërs onder ons mogen gerust even contact nemen met Luc.

Lees meer...

Nieuw zeilmateriaal voor onze zeilschool

Verrassing voor de deelnemers aan onze 3de terugkomdag : zij konden onze nieuwe lesboten en de nieuwe zeilkledij (zwemvest, wetsuit en trapeze) voor de zeilschool testen. Het materiaal werd met veel overtuiging goedgekeurd !

De Topaz 16 is reeds zeer populair in de franse zeilscholen voor de cursussen voor gevorderde catamaranzeilers.  Hiermee kunnen we nu ook cursussen Evolutie 1 (trapeze) en Evolutie 2 (spinaker) geven.  Normaal wordt de Topaz met 2 personen gevaren, maar voor initiaties kan deze boot ook bemand worden met 2 cursisten en een lesgever.

 

Dank aan de Optiteam.be en Deweert Sport voor de snelle levering en ondersteuning van onze zeilschool  !

Optiteam logoDeweertsport.be logo

Clubactiviteit - Mossel souper 20/Juli 19u

Zaterdag 20 juli 2019 vieren we de 'fêtes des Belges' met een mosselsouper in ons clubhuis Phare East.

Mosselen op wijze van onze chef Rudy + apero : 25 euro p.p.

Inschrijving bij Luc Hennebel : 0477 20 37 79 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doe mee aan de Eneco Clean Beach Cup

met prof. Colin Janssen
Eneco Clean Beach Cup
Beste leden en sympathisanten,

Wellicht staat de datum van zondag 24.03.19 al enige tijd in uw agenda’s ingevolge de aankondiging van de ENECO BEACH CLEAN UP in onze januari nieuwsbrief.
Jullie zijn van harte welkom in onze club (op Oosteroever) met alle familieleden, vrienden en medewerkers op deze grote “doe-actie” voor het mileu gevolgd door een lezing van Prof. Colin Janssen (UGent).

Lees meer...

MID-SUMMER BBQ 2019

Voor het vierde jaar op rij nodigen we onze buren uit op zaterdag 17 augustus 2019 voor een gezellige MID-SUMMER BBQ.

Dit jaar kunnen we rekenen op de volle steun van het sympathieke buurtcomité BEFRIENDS om er een mooi burenfeest van te maken.
Zowel leden als niet-leden, jong en oud, dichte en verre buren op Oosteroever zijn van harte welkom! Een ideale gelegenheid om nader kennis te maken in de sfeervolle omgeving van de strekdam en het strand.

DEELNAMEPRIJS bedraagt 30 € per volwassene (3 stukken vlees en 1 vis) en 15 € per kind tot 12 jaar.
Naast de gebruikelijke stukjes natuurvlees en begeleidende groentjes voorziet chef Rudi ook in een lekker aperitief!

INSCHRIJVEN kan liefst zo snel mogelijk (uiterlijk tot 11 augustus) via www.ostendsailing.be\bbq.
Gelieve het vereiste bedrag met vermelding van het aantal personen op voorhand over te schrijven naar rekening BE41 7385 0933 6110 van de club om uw inschrijving definitief bevestigd te zien. De ledenkorting van 10% geldt niet voor deze activiteit. 
De vegetariërs onder ons mogen gerust even contact nemen met Luc.

=> Inschrijven

Flinn Cup 2018

Op 1 en 2 september 2018 gaat de Flinn Cup opnieuw door.

Vooraf registreren kan op www.ostendcup.be.

Op 1 september voorzien we vanaf 18u30 apero met aansluitend BBQ.