Word nu lid

Zeilschool

 Ostend Sailing Academy banner extra klein
  

XGFE7745OSTEND sAILING ACADEMY !

Onze zeilschool biedt catamaran specifieke cursussen voor jongeren en volwassenen. Onze gediplomeerde en gepassioneerde monitoren staan garant voor een kwalitatieve en zeer praktisch gerichte opleiding volgens de normen van de zeilfederatie WWSV. Elke deelnemer ontvangt op het eind van de cursus ook een brevettenboekje : dat houdt de status van jouw zeilkennis bij en het geeft je ook toegang tot verdere bijscholingen of cursussen voor gevorderden.

 

Jeugdzeilkampen :        

Voor jongeren tussen 9 en 16 jaar organiseert Ostend Sailing 5-daagse kampen voor de jeugd. 

Zeilers met een eerste ervaring op binnenwater (zeilen of surfen) leren in de cursus BASIS de specifieke trukkjes van het catamaranzeilen en van het zeilen op zee.

In de cursus EVOLUTIE leren ze in trapeze zeilen (als fokkemaat en als stuurman !), en hoe je met een spinnaker vaart.  

 

Wanneer de weergoden ons een dagje in de steek laten, dan hebben we nog heel wat andere leuke activiteiten in petto in of op het water, of op het strand.  Je zal je dus zeker niet vervelen!

Voor meer informatie, data en inschrijvingen : zie Pagina Jeugdzeilkampen

Stoomcursussen voor volwassenen :

Onze stoomcursussen hebben de voorbije jaren een mooie reputatie opgebouwd. Met een intensieve begeleiding van 2 ervaren lesgevers voor maximaal 8 cursisten, brengen we je op 3 dagen alle nodige kneepjes en knoopjes bij die je in staat moeten stellen om op een mooie zomerdag zelfstandig een catamaran te kunnen optuigen en besturen.

Voor meer informatie, data en inschrijvingen : zie Pagina Stoomcursus

Terugkomdagen :

Lessen Catamaran 1 S

Ben je gebeten door de zeilmicrobe na het volgen van één van onze stoomcursussen? Nog geen eigen boot? Geen nood! Onze club organiseert van mei tot oktober verschillende terugkomdagen (check onze kalender!) voor de mensen die minstens 1 stoomcursus gevolgd hebben. 

Onder begeleiding van ervaren monitoren wordt de opgedane kennis heropgefrist en worden ook soms nieuwe technieken aangeleerd.

Zoals in onze cursussen ligt de focus op de praktijk, want zeilen is vooral veel doen!  

Voor de data : zie onze kalender

Voor meer informatie en inschrijvingen : zie Pagina over Terugkomdagen

Onze lesboten

Voor onze cursussen BASIS maken we gebruik van de NEW CAT F1. Deze stabiele 14 voet catamaran heeft zijn deugdelijkheid als lesboot bewezen in de vele Franse zeilscholen. Ze biedt veel zeilplezier en sensatie zowel aan jongeren als aan volwassenen.

NIEUW : In 2019 hebben we onze vloot uitgebreid met 4 nieuwe TOPAZ16 catamarans voor onze zeilschool.  Hierdoor kunnen we naast de basiscursussen ook cursussen evolutie kunnen aanbieden. Op deze boten kan je met 2 zeilers in trapeze vliegen boven het water, en met een spinnaker de golven afsjeezen.
 

Voor vragen over onze zeilschool en inschrijvingen kan je steeds terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ostend Sailing zet in 2020 vol in op het behalen van het WWSV kwaliteitslabel voor erkende jeugdzeilschool !Logo wwsv

Onze club heeft ook met volle overtuiging de Panathonverklaring "Ethiek in de Jeugdsport" onderschreven.