Word nu lid

Ostend Sailing Academy

Ostend Sailing Academy banner extra klein


Onze zeilschool biedt catamaran specifieke cursussen voor jongeren en volwassenen. Onze gediplomeerde en gepassioneerde monitoren staan garant voor een kwalitatieve en zeer praktisch gerichte opleiding volgens de normen van de zeilfederatie WWSV. Elke deelnemer ontvangt op het eind van de cursus ook een brevettenboekje : dat houdt de status van jouw zeilkennis bij en het geeft je ook toegang tot verdere bijscholingen of cursussen voor gevorderden.

 

Jeugdzeilkampen :        

Voor jongeren tussen 10 en 16 jaar organiseert Ostend Sailing 5-daagse kampen voor de jeugd. 

Zeilers met een eerste ervaring op binnenwater (zeilen of surfen) leren in de cursus BASIS de specifieke trukkjes van het catamaranzeilen en van het zeilen op zee.

In de cursus EVOLUTIE leren ze in trapeze zeilen (als fokkemaat en als stuurman !), en hoe je met een spinnaker vaart.  

 

Wanneer de weergoden ons een dagje in de steek laten, dan hebben we nog heel wat andere leuke activiteiten in petto in of op het water, of op het strand.  Je zal je dus zeker niet vervelen!

Voor meer informatie, data en inschrijvingen : zie Pagina Jeugdzeilkampen

 

Gezinscursussen catamaranzeilen : YOUNG & YOUNGERIMG 1587.JPG klein

Speciaal voor ouders die graag eens een actieve sportvakantie op het water willen doorbrengen met hun kinderen (9-16 jaar) organiseren we onze YOUNG & YOUNGER kampen.  Met 2 of 3 personen per boot leer je de truukjes van het zeilen en dagen we de kinderen uit voor een wedstrijdje tegen de mama's en de papa's.  En mocht het weer al eens wat tegenvallen om te zeilen, dan hebben we mogelijkheden genoeg om ook eens van een andere branding- of watersport te genieten.  Ideaal voor een weekje quality time aan het strand en op het water in een familie-vriendelijk kader.   

Voor meer informatie, data en inschrijvingen : zie Pagina Gezinszeilkampen

 

Stoomcursussen voor volwassenen :

Onze stoomcursussen hebben de voorbije jaren een mooie reputatie opgebouwd. Met een intensieve begeleiding van 2 ervaren lesgevers voor maximaal 8 cursisten, brengen we je op 3 dagen alle nodige kneepjes en knoopjes bij die je in staat moeten stellen om op een mooie zomerdag zelfstandig een catamaran te kunnen optuigen en besturen.

Voor meer informatie, data en inschrijvingen : zie Pagina Stoomcursussensen

 

Terugkomdagen :

Lessen Catamaran 1 S

Ben je gebeten door de zeilmicrobe na het volgen van één van onze stoomcursussen? Nog geen eigen boot? Geen nood! Onze club organiseert van mei tot oktober verschillende terugkomdagen (check onze kalender!) voor de mensen die minstens 1 stoomcursus gevolgd hebben. 

Onder begeleiding van ervaren monitoren wordt de opgedane kennis heropgefrist en worden ook soms nieuwe technieken aangeleerd.

Zoals in onze cursussen ligt de focus op de praktijk, want zeilen is vooral veel doen!  

Voor meer informatie, data en inschrijvingen : zie Pagina over Terugkomdagen

Onze lesboten

Voor onze cursussen BASIS maken we gebruik van de NEW CAT F1. Deze stabiele 14 voet catamaran heeft zijn deugdelijkheid als lesboot bewezen in de vele Franse zeilscholen. Ze biedt veel zeilplezier en sensatie zowel aan jongeren als aan volwassenen.

Voor onze cursussen EVOLUTIE hebben we in onze vloot TOPAZ16 catamarans.  Deze 16 voet catamarans zijn uitgerust om met 2 zeilers in trapeze gaan (EVOLUTIE I), en om met spinnaker te varen (EVOLUTIE II).
 

Voor vragen over onze zeilschool en inschrijvingen kan je steeds terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met fierheid behaalde de Ostend Sailing Academy het WWSV kwaliteitslabel voor erkende jeugdzeilschool !Logo wwsv

Onze club heeft ook met volle overtuiging de Panathonverklaring "Ethiek in de Jeugdsport" en het Geestig Gezond Sporten Charteronderschreven.