Word nu lid

IMG 1546 small banner

Aan het roer of in trapeze hoog boven het water hangend en op 1 romp lekker hard door het water snijden terwijl een zeehondje zonnebadend op een golf naar jou lijkt te lachen. Wie voelt zich niet geroepen om de zee te trotseren met een catamaran?

Hou je van water, snelheid en sensatie ?  dan is Catamaranzeilen zeker iets voor jou.  Door de 2 rompen is de catamaran heel stabiel op het water, en kan je gemakkelijk van het strand vertrekken.  Maar hierdoor kan hij ook veel sneller varen dan een klassieke zeilboot ! 

Vooral Catamaranzeilen komt aan bod, maar als er eens wat teveel of te weinig wind is, dan hebben we nog een hele resem andere leuke water- en strandsporten klaar om van te genieten.

Onze cursussen volgen het officiĆ«le programma van de zeilfederatie WWSV.  Op het einde van de week kan je dus je zeilbrevet BASIS of EVOLUTIE behalen 

BASIS :

Je leert hoe je een catamaran optuigt en bestuurt.  Je leert er ook zeilerslatijn, knopen maken (en ook weer los krijgen !), over de voorrangsregels, maar ook over de golven en stroming op zee.

Voorkennis: We bevelen ten zeerste aan dat je reeds vooraf enige zeil- of surfervaring hebt opgedaan op binnenwater. 

 

EVOLUTIE :

Eerst leer je kapseizen...en terug rechtkomen.  Daarna leer je in trapeze zeilen : lekker genieten, hangend boven het water aan een kabel uit de mast . 

Als je dit goed onder de knie hebt, leer je ook zeilen met een spinaker om nog sneller te gaan en wedstrijdzeilen.

Voorkennis: Je volgde reeds een cursus catamaranzeilen Basis. 

 NIEUW vanaf 2021: voor ouders en kinderen (9-16j) die samen van een actieve watersportvakantie willen genieten organiseren we YOUNG & YOUNGER kampen.  Voor alle info zie Gezinskampen

 

 

Evenement Startdatum Aantal plaatsen Inschrijven
Jeugdkamp Catamaranzeilen - BASIS - JULI'24 01/07/2024 9:30 8
Jeugdkamp Catamaranzeilen - EVOLUTIE - JULI'24 08/07/2024 9:30 7
Jeugdkamp Catamaranzeilen - BASIS - AUG'24 12/08/2024 9:30 8