Word nu lid

Oosteroeverdag 2023

Op zaterdag 19 augustus gooien Ostend Sailing, Natuurpunt en Horizon Educatief voor de 3de keer de deuren open om onze buren, familie, vrienden en sympathisanten te laten proeven van ons activiteitenpallet.  Onze leden en vrijwilligers hebben een passie voor de zee, het strand en de natuur die ons omringt en delen deze graag met jullie.

Tussen 10u en 17u kan je gratis komen proeven van een greep uit onze activiteiten voor jong en oud.  Voorwaarde om deel te nemen is dat je je vooraf inschrijft, want de plaatsen voor sommige activiteiten zijn beperkt.  

 

Kom en proef van volgende activiteiten : 

Lees meer...

15 oktober : Fin de Saison - win een catamaran zeilvakantie !

Het zeilseizoen van 2022 is bijna uitgezeild.  Tijd om nog eens een laatste baantje te zeilen op onze laatste terugkomdag van 2022, of om nog eens samen terug te blikken op die vele mooie momenten en al die nieuwe activiteiten die we dit jaar konden aanbieden. Daarom organiseren we op zaterdag 15 oktober een gezellige diner en verloten we onder de aanwezigen enkele mooie prijzen, waaronder een zeilvakantie in Griekenland !  Wie ook in de winter wil zeilen, die kan op deze dag ook komen proeven van blokarten.

Lees meer...

Onze Young&Younger kampen in de pers

De Krant van West-Vlaanderen deed een onderzoek naar het verloop van de zeilscholen tijdens de voorbije zomer.  Ook onze eigen gewaardeerde Ostend Sailing Academy kwam hierin aan bod met een speciale vermelding voor onze unieke Young & Younger gezinszeilkampen.  Onze creatieve zeilmonitoren kwamen op het idee voor deze scholingsformule naar aanleiding van de enquête-resultaten van de Oostendse sportdienst bij de sporters over hun ervaringen en de onbeantwoorde noden van het brede Oostendse sportaanbod.

Op dezelfde pagina verscheen bovendien ook nog een ander artikel over een activiteit die Ostend Sailing deze zomer organiseerde in samenwerking met de KRNSO : het Belgisch Kampioenschap Beach Sprint Rowing, een nieuwe roeisport met groot olympisch potentieel.

Lees meer...

FLINN Cup en Sailors diner - Iedereen van harte welkom !

 

FLINN CUP ZEILWEDSTRIJD           (voor info over Sailor's diner zie 'Lees meer' !)

Op 3 en 4 september 2022 gaat de zevende editie van de Flinn Cup door, nog steeds in het teken van ZERO PLASTIC.
Onze club doet immers actief mee om nodeloos gebruik van plastic te weren en wil eenieder bewust maken van de dramatische plasticvervuiling van onze zeeën.

Lees meer...

Oosteroeverdag 2022

Op zaterdag 20 augustus gooien Ostend Sailing, Natuurpunt, Horizon Educatief en de Proper Strand Lopers voor de 2de keer de deuren open om onze buren, familie, vrienden en sympathisanten te laten proeven van ons activiteitenpallet.  Onze leden en vrijwilligers hebben een passie voor de zee, het strand en de natuur die ons omringt en delen deze graag met jullie.

Tussen 10u en 17u kan je gratis komen proeven van een greep uit onze activiteiten voor jong en oud.  Voorwaarde om deel te nemen is dat je je vooraf inschrijft, want de plaatsen voor sommige activiteiten zijn beperkt.  

 

Kom en proef van volgende activiteiten : 

Lees meer...

MEET THE NEIGHBOURS BBQ 2022

Naar jaarlijkse traditie brengen we graag onze buren en leden samen om met elkaar kennis te maken en gezellig bij te babbelen bij een heerlijke BBQ.

Een ideaal moment om uw buren (beter) te leren kennen en meer te vernemen over onze toekomstplannen.

Inschrijven kan hier: via deze link

De opbrengst van deze BBQ gaat naar de bouw van het nieuwe clubhuis. Zie : Watersport Basis Oosteroever

 

 

STEUN ONZE SYMPATHIEKE OLYMPIERS

Wist je dat Yannick Lefèbvre (Oostende-Oosteroever) en Tom Pelsmaekers (Lier) o.m. in onze club hun olympische campagne richting Parijs 2024 op hun 49’er voorbereiden?
Recent zijn ze in deze spectaculaire zeildiscipline 5de geworden in het Duitse Kiel met meer dan 90 deelnemers.

Na het Europees kampioenschap, deze week in Denemarken (Aarhus), strijken ze opnieuw neer op Oosteroever op zaterdag 23 juli

Vanaf 11:00 uur een lang verwachte clinic voor wedstrijdzeilers van binnen en buiten de club o.l.v. Yannick en Tom

Vanaf 17.30 uur is iedereen ook welkom om te komen luisteren naar hun olympische ambities.  Omstreeks 18.30 heffen we het glas op hun gezondheid en schuiven we aan voor een heerlijke BBQ.

 

Schrijf hier in voor de BBQ en de clinic

De inkomsten uit de clinic en de winst van de BBQ gaan integraal naar Yannick en Tom als waardering van ons allen en financiële steun voor hun campagne.