Word nu lid

Demesmaeker / Tas Belgisch kampioen multihull in de F18-; Thiriar / Mathy in de F16-; en Marquez / Brodbeck in de C3-klasse

23 boten, verdeeld over de klassen F18, F16 en C3 startten zaterdag 3 oktober in de vier reeksen van hun Open Belgisch Kampioenschap voor de kust voor Bredene. Zowel de Covid 19 maatregelen, de ravage van de storm Odette het weekend ervoor als de povere weersvoorspellingen bracht het verwachte aantal met 2/3de terug. “Maar, “ zei verdedigend Belgisch Kampioen Patrick De Mesmaeker (F18) “ we zijn allemaal heel dankbaar dat dit Kampioenschap hoe dan ook plaatsvindt.” Het gros van de zeilers kwam deze keer niet echt voorbereid aan de start, bij voor de hand liggend gebrek aan trainingsstages.

Lees meer...

3 & 4 oktober : Open Belgisch Kampioenschap Catamaran F16 - F18 - C3

Op 3 en 4 oktober verwelkomen we de belgische en internationale zeilteams die zeilen in de catamaran classes F16, F18 en C3 en willen strijden voor de titel van Belgisch Kampioen.  Ter info: De F16 klasse is de klasse waar de meeste van onze leden in zeilen.

De inschrijvingen verlopen via www.manage2sail.com.

Voor meer info kan je terecht op ons secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wegens de corona maatregelen kunnen we geen grootse BBQ en prize giving organiseren, maar ons clubhuis blijft de ganse dag open voor onze leden en gasten die willen meegenieten van dit unieke evenement op onze site.

Tot binnenkort !!

Poster OBK 3 4 oktober 2020 versie02

Nieuwsbrief juni 2020

Beste leden en sympathisanten,
 

Een goede gezondheid en welcome back aan de Vlaamse Riviera !

Het Coronavirus heeft al menig plan, hoop en verwachting aan diggelen geslaan in de voorbije maanden, maar onze grootste bekommernis gaat toch uit naar jullie gezondheid en welzijn die hopelijk nog voortreffelijk zijn, alle omstandigheden in acht genomen.

Sinds 4 mei mogen de watersporters eindelijk het water op, en sinds 18 mei kunnen we dit ook in groepen tot 20 personen.  We zagen dan ook al onze eerste leden hun boten opbouwen en zelfs hun eerste zeiltrip van het jaar maken voor ons clubhuis.

What’s next Sophie?

Alles evolueert snel en we houden samen met jullie de komende corona-randvoorwaarden nauwlettend de gaten. Watersport gebeurt tegenwoordig bubbelgewijs met 1,5m afstand tussen de bubbels… of heeft u het anders begrepen ? Alle zeilwedstrijden zijn geannuleerd tot 31 juli maar er wordt overal alvast hard getraind.  Tot nader order mogen we helaas ook de kleedkamers en de douches nog niet openen. Een aantal watersporters zullen dus verkiezen om “in tenue” naar de club af te zakken.

Alle info over de Corona en watersporten vind je op de website van onze federatie WWSV : https://www.wwsv.be/nl/safestart

Check-list voor onze leden die willen komen zeilen of aan hun boot werken:
  1. Zorg dat je je lidgeld (en liggeld) betaald hebt voor 2020.  https://www.ostendsailing.be/club/lid-worden
  2. Respecteer de hoger vermelde “Safestart” voorschriften (zie de WWSV-website) !    Slechts 1 persoon tegelijk wordt toegelaten in de materiaalcontainer.
  3. Heb je nog geen ligplaats toegewezen gekregen, contacteer dan Luc Hennebel !

Zeilkampen, stoomcurssussen en terugkomdagen

We werken aan een plan om alle geplande activiteiten toch zoveel mogelijk te kunnen laten doorgaan binnen de voorgeschreven Corona-maatregelen.   We hopen dat er toch nog wat extra versoepelingen komen in de volgende golf van coronamaatregelen die beloofd zijn tegen 8 juni.  Zodra we de verdere details en de uitvoeringsbesluiten volledig kennen van de laatste veiligheidsraad deze week, gaan we hiermee aan de slag.  Vanaf zaterdag 6 juni halen we de boten van de zeilschool uit hun winterberging.

Voor juni hebben we daarom alvast onze activiteitenkalender aangepast: we organiseren Terugkomdagen op de zondagen 21 en 28 juni.  Mensen uit dezelfde bubbel zeilen in duo, voor de andere zeilers staat een nieuwe uitdaging op het programma: solo zeilen op een catamaran.

In afwachting van de nieuwste coronomaatregelen en de evaluatie na de eerste terugkomdagen, hebben we besloten om de Stoomcursus van 11-13 juni en het Jeugdkamp van 29 juni- 3 juli te schrappen.

Na 8 juni zullen we ook de mogelijkheden herbekijken voor extra activiteiten in juli.  Voor diegenen die een Stoomcursus willen volgen, noteer alvast onze extra Stoomcursus BASIS op 17-18-19 juli.

Aarzel niet om toch nu al in te schrijven voor de diverse activiteiten, want de volgorde van inschrijven (en betalen) zal de rangorde bepalen, zowel voor de zeilkampen als voor de Beach-mix en golfsurfkampen met The Outsider Coast. Zie onze website en facebook !

 

Samen met jullie kijken we dus uit naar de heropening van het zeilseizoen en van ons clubhuis Phare East.  Volg onze nieuwste nieuwtjes alvast op facebook en instagram ! 

We wensen jullie nog een gezonde en veilige aanloop naar een ontspannen en bloedhete zomer toe met een heerlijk zeilbriesje ! 

Sportieve groeten,

Het bestuur

P.S. Vergeet niet om je LIDMAATSCHAP 2020 te vernieuwen via onze website zodat je ook dit jaar kan blijven genieten van alle voordelen

 

Structurele sponsors Ostend Sailing

Keyware TechnologiesDBBMExT
 
 
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Copyright © 2020 Ostend Sailing, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief als lid van de Ostend Sailing of omdat u zich online heeft ingeschreven op deze nieuwsbrief.

Our mailing address is:

Ostend Sailing
Schietbaanstraat 22
Oostende 8400
Belgium

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp

Kom naar de seizoensopening - 22 maart om 18u

Het bestuur nodigt alle leden en kandidaten-leden van Ostend Sailing uit om het glas te heffen op ons nieuwe zeilseizoen. Graag zullen we er ook onze activiteiten en plannen voor het nieuwe seizoen toelichten. We hebben immers heel wat boeiende uitdagingen op het programma!!

Eneco Clean Beach - 22 maart om 13u

We hebben een prachtig mooi strand en willen dat graag zo houden.
Daarom neemt Ostend Sailing weerom deel aan de Eneco Clean Beach Cup op zondag 22 maart.
Van 13u00 tot 18u00 willen we zoveel mogelijk leden en sympathisanten verwelkomen om alle aangespoeld of aangewaaid vuil op te ruimen op ons strand, de dijk en de omliggende duinen.

Lees meer...

Spectakel verzekerd op BOBCO Belgisch Kampioenschap - 14 en 15 maart

Op 14 en 15 maart verwelkomen wij de Blokart klasse in onze club.

Tijdens het laag water (9u30-13u00 op zaterdag, 10u00-14u00 op zondag) organiseren zij het Belgisch Kampioenschap Blokart op het strand voor ons clubhuis.

Ooit al gedroomd om je zeilhobby in de winter te kunnen voortzetten? Misschien is strandzeilen wel een passende optie. Kom zeker kennis maken met deze boeiende sport!

Flinn Cup 2019 : wind, water en spektakel

De vriendelijkste, leukste en meest collegiale Inter-Law-Firm zeilwedstrijd

Zaterdagochtend 7 september waren vele tientallen enthousiastelingen van verschillende advokaten kantoren present voor de briefing van wedstrijdleider Luc Geirnaert. Dit was de kick-off van de vriendschappelijke Flinn Cup zeilwedstrijd.

Lees meer...

Fin de Saison - Diner - 19/okt

Op zaterdag 19 oktober sluiten we met de zeilschool het zeilseizoen af met onze laatste Terugkomdag voor 2019 (10-17u), gevolgd door een diner waar iedereen welkom is.  Een ideaal moment om gezellig bij te babbelen, andere zeilers/leden te leren kennen, herinneringen op te rakelen, feedback te geven over het voorbije seizoen en ideeën te delen voor het volgende seizoen.  We verloten ook nog enkele leuke prijzen.

Lees meer...

Flinn Cup 7-8 Sept 2019

Op 7 en 8 september 2019 gaat de derde editie van de Flinn Cup door in het teken van ZERO PLASTIC.
Onze club doet immers actief mee om nodeloos gebruik van plastic te weren en wil eenieder bewust maken van de dramatische plasticvervuiling van onze zeeën.

Deelnemers aan de Flinn Cup op catamaran, patin, draak, SB 20 en J 24 kunnen vooraf registreren via deze link.

Op zaterdag 7 september voorzien we vanaf 18u30 apero met aansluitend BBQ en een Crew Party.

Deelnemers aan de kantorencompetitie vinden meer info op www.flinncup.be

Lees meer...