Word nu lid

18 Mei : AQUAWALKING LAUNCH EVENT - Ostend Sailing

Pour nos amis des clubs du Nord de la France, veuillez continuez ici sur notre page en français

 

AQUAWALKING, ofte 'Longe Côte' - ‘Zeewandelen’ is al een heuse rage in Frankrijk. : je wandelt in het zeewater tot aan je midden en doet tegelijkertijd met je armen een crawl/palm/roeibeweging. Tijdens de wintermaanden gingen enkele moedige leden van Ostend Sailing proeven van deze watersport bij onze vrienden in Noord-Frankrijk, de bakermat van de Longe Côte.  Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en intussen hebben we al verschillende leden die regelmatig naar Frankrijk trekken, of de Franse begeleiders naar onze club weten te lokken.

 

    SCHRIJF JE NU HIER IN    

 

GEZONDHEID EN VITALITEIT VERZEKERD

Een zeewandeling van 45 minuten tot 1.5 uur is zeker een weerstandsport met een uitgesproken positief cardiologisch effect, verlaagt de bloeddruk, de stress en het cholesterolgehalte en spaart de gewrichten. Je verbrandt tot 600 calorieën per uur! Na zo’n verkwikkende sessie voel je je als herboren !

 

Lees meer...

Ostend Sailing Boot Camp voor wedstrijdzeilers 2024

 

Van 27 april t.e.m. 1 juni 2024.Logo Ostend Sailing Academy

Ideale voorbereiding voor het zeilseizoen tijdens 4-tal week-ends (1 dag per WE) met workshops en clinics over het materiaal, de regeling van de boten, de tactiek, de fysieke gesteldheid van de bemanning, de reglementen en tips & tricks voor de wedstrijdzeilers, én oefenwedstrijden.

Inschrijven : zie verder in dit artikel.

Met dank aan Sebbe, Laurent Verbeeck en het CATACARE-team voor de steun !

Lees meer...

ENECO Clean Beach Cup op 24/03

Op 24 maart 2024 is er de 15de editie van de Eneco Clean Beach Cup.

Vorig jaar wonnen we beker dank zij het grootste aantal deelnemers.  De verwachtingen zijn dus hoog gespannen om dit jaar dit record te verbeteren !

Iedereen welkom !

Lees meer...

Elementair Brevet Zeilwagenrijden (18/02)

Omdat we veiligheid hoog in het vaandel dragen organiseerde de club op 18 februari een cursus “Elementair Brevet Zeilwagenrijden”. Niemand minder dan Jiri Vanhuynegem, fervent Blokartpiloot en in een jong verleden nog voorzitter van de Belgian Blokart Club (BBC), werd bereid gevonden om ons doorheen deze moeilijke dag te loodsen. Met 10 kandidaten was de cursus volzet.

Lees meer...

BLOKART FUN DAY (18/02)

Zeilwagenrijden is dé sport bij uitstek om als zeiler “sportief” te overwinteren. Zeilwagens bestaan in alle maten en gewichten maar ééntje springt eruit qua aantal en gebruiksgemak:  de BLOKART.

Info en inschrijving:

Lees meer...

Longe Côte of Aqua Walking (27-01-2024)

Nadat we op 9 december kennis maakten met de Longe Côte of Aqua Walking in Bray-Dunes, organiseerden we op 27 januari voor het eerst een sessie bij ons in Oostende. Thomas Wallyn, de Franse uitvinder van deze brandingsport, en Sylvie Boone, ervaren bezielster van de Longe Côte in Bray-Dunes, waren zo goed ons te komen helpen bij “the do’s and don’ts of Aqua Walking”. Sylvie en Thomas hadden ook wat dikkere neopreenpakken meegebracht en dat was geen overbodige luxe want de buitentemperatuur die ochtend was 3,5° en het strandwater net het dubbele. Niet dat er iemand maalde om die temperaturen, de winterzon en veel warme harten zorgden voor een gelukzalig gevoel. We hebben een goed uur gefitnest in dat heerlijk frisse zeewater, een fantastische fysieke belevenis!

Lees meer...

Aquawalking in onze club op 27/01

Vol enthousiasme gaan we verder met het “LONG COTE-experiment” dat we in december vorig jaar in Bray-Dunes hebben opgestart!

‘Wandelen in de branding’ is een unieke vorm van fitness. Met het zeewater zo ongeveer tot borsthoogte, bewegen we samen door de branding in een sportieve en sympathieke sfeer.

Wie de eerste “berensessie” in Oostende wil meemaken is welkom in onze zeilclub op 27 januari om 10.00 uur.

Lees meer...

BLOKART FUN DAY (06/01/2024)

Op 6 januari was er een Blokart Fun Day gepland en daar schreven zoveel liefhebbers voor in dat we helaas moesten limiteren op 20 deelnemers. De drie koningen van dienst waren Jiri, Nico en Benoit en die hadden in de plaats van goud, wierook en mirre, acht blokarts meegebracht. Dankzij hun professionele begeleiding en een goed rotatiesysteem, kreeg elke deelnemer ruimschoots de kans om te zeilkarren.

Lees meer...