Word nu lid

BLOKART FUN DAY (18/02)

Zeilwagenrijden is dé sport bij uitstek om als zeiler “sportief” te overwinteren. Zeilwagens bestaan in alle maten en gewichten maar ééntje springt eruit qua aantal en gebruiksgemak:  de BLOKART.

Info en inschrijving:

Lees meer...

Longe Côte of Aqua Walking (27-01-2024)

Nadat we op 9 december kennis maakten met de Longe Côte of Aqua Walking in Bray-Dunes, organiseerden we op 27 januari voor het eerst een sessie bij ons in Oostende. Thomas Wallyn, de Franse uitvinder van deze brandingsport, en Sylvie Boone, ervaren bezielster van de Longe Côte in Bray-Dunes, waren zo goed ons te komen helpen bij “the do’s and don’ts of Aqua Walking”. Sylvie en Thomas hadden ook wat dikkere neopreenpakken meegebracht en dat was geen overbodige luxe want de buitentemperatuur die ochtend was 3,5° en het strandwater net het dubbele. Niet dat er iemand maalde om die temperaturen, de winterzon en veel warme harten zorgden voor een gelukzalig gevoel. We hebben een goed uur gefitnest in dat heerlijk frisse zeewater, een fantastische fysieke belevenis!

Lees meer...

ENECO Clean Beach Cup op 24/03

Op 24 maart 2024 is er de 15de editie van de Eneco Clean Beach Cup.

Vorig jaar wonnen we beker dank zij het grootste aantal deelnemers.  De verwachtingen zijn dus hoog gespannen om dit jaar dit record te verbeteren !

Iedereen welkom !

Lees meer...

Aquawalking in onze club op 27/01

Vol enthousiasme gaan we verder met het “LONG COTE-experiment” dat we in december vorig jaar in Bray-Dunes hebben opgestart!

‘Wandelen in de branding’ is een unieke vorm van fitness. Met het zeewater zo ongeveer tot borsthoogte, bewegen we samen door de branding in een sportieve en sympathieke sfeer.

Wie de eerste “berensessie” in Oostende wil meemaken is welkom in onze zeilclub op 27 januari om 10.00 uur.

Lees meer...

BLOKART FUN DAY (06/01/2024)

Op 6 januari was er een Blokart Fun Day gepland en daar schreven zoveel liefhebbers voor in dat we helaas moesten limiteren op 20 deelnemers. De drie koningen van dienst waren Jiri, Nico en Benoit en die hadden in de plaats van goud, wierook en mirre, acht blokarts meegebracht. Dankzij hun professionele begeleiding en een goed rotatiesysteem, kreeg elke deelnemer ruimschoots de kans om te zeilkarren.

Lees meer...

CLINIC: Winters Risicomanagement met lawine rescue (29-12-2023)

Skiën buiten de piste en lawine rescue


Op 29-12-2023 kwam niemand minder dan Stefan Huylebrouck een erg gesmaakte voordracht geven over winters risico-management (skiën buiten de piste) en lawine-rescue. Stefan is niet alleen een doorgewinterd lid van de Klim- en Bergsport Federatie (KBF), je kan hem tijdens het zeilseizoen ook terugvinden op één van onze rescueboten, samen met Michèle Vanleke.

Lees meer...

REANIMATIE ABC “FOR DUMMIES” (16-12-2023)

“Reanimeren en defibrilleren kan je leren”. Onder deze opwekkende woorden kwam clublid Dr. Jacques Populaire op 16 december met de nodige oefenpoppen ons één en ander bijbrengen over handelingen waarvan we hopen ze nooit nodig te hebben. Heel veel dank en bewondering voor Dr. Jacques die deze materie zo helder en praktijkgericht wist te brengen. Hij deed dat bovendien met zoveel passie dat we onszelf met een grenzeloos enthousiasme op de oefenpoppen gestort hebben. De kans dat we als angsthazen aan de kant zullen staan als er iets gebeurt, is weer een stuk kleiner geworden. We onthouden : “bij actie kan je niets verkeerd doen, maar helemaal niets doen, dat is pas verkeerd!”.

Lees meer...

Aquawalking in Bray-Dunes (9/12/2023)

Longe Côte of Aqua Walking
Op 9 december trokken we naar de zeilclub van Bray-Dunes (net over de Franse grens) voor een kennismaking met “Longe Côte”, ook bekend als “Aqua Walking”. Waarom naar Bray-Dunes? Omdat Thomas Wallyn ons daar stond op te wachten en Thomas is de uitvinder van deze nog vrij nieuwe sport. Het is een unieke vorm van fitness waarbij we ongeveer tot op borsthoogte samen wandelen in de branding. Zo deugddoend dat we er een vervolg aan breien, ergens in januari ’24.

Terugblik op 2023 en goede voornemens voor 2024!

Dit jaar was alweer een intens sportief en leuk jaar bij OSTEND SAILING: herbeleef 2023 in ons jaaroverzicht!  (link) 

Een woord van zeer oprechte dank gaat naar jullie allen, leden, vrijwilligers, en zeker ook naar onze trouwe sponsors, voor het vertrouwen in de club en in zijn toekomst!

Lees meer...