Word nu lid

Mei - juni 2015

Wat een contrast met vorig jaar toen ons strand door de verhogingswerken bezaaid was met buizen en bulldozers, putten en bulten en we onze cats van 180 kg via omwegen van 600 meter naar het water sleurden. Het was de miserie waard : vandaag beschikken we over misschien wel het mooiste zacht zand strand aan de Belgische kust.

Er wordt veel gezeild maar op de wedstrijddagen heeft de wind al flink met onze voeten gespeeld. 
Van de drie gevaren wedstrijdweekends voor de Ostend Cup kon er geen één volledig afgewerkt worden. Of we hebben de zeewieren zien groeien omdat we op wind lagen te wachten of we hebben vissoep gegeten omdat er te veel (wind) was. Ik denk dat we alles bij elkaar op drie weekends slechts zes manches gevaren hebben. Desondanks is de Ostend Cup een absolute aanrader omwille van de mooie lange wedstrijdbanen en de sfeer. I love it.

Het wedstrijdweekend van 5 en 6 september neemt onze club voor zijn rekening. Dat weekend geldt meteen als ons clubkampioenschap. Best vooraf inschrijven op www.ostendcup.be . Zaterdagavond is er paella voorzien.

Heel wat pittiger ging het eraan toe op het Belgisch Kampioenschap Catamaran Interserie in Knokke-Heist op 15 en 16 mei. Van heel veel tot weinig wind, gespreid over twee dagen en gekruid met een gigantische stroming aan de bovenboei waardoor menig kieken kwam vast te zitten op die boei. Marc en ik dus ook. Als enige OSRC deelnemer werd een achtste plaats ons deel, geen topprestatie maar zeker niet slecht midden een Nederlandse invasie.

Intussen kreeg Sebbe Godefroid als trainer contractverlenging in Zwitserland nadat hij het Zwitserse Nacra 17 team naar een plaats voor de Olympische Spelen van 2016 (Rio) coachte. Wat me er doet aan denken dat Sebbe op zondag 30 augustus in onze club een trainingsdag voorziet. En neen, je hoeft er geen Zwitser voor te worden. Niet te missen dus.

Begin juni zagen Marc en ik onze jaarlijkse verre verplaatsing naar het Bretoense Quibéron voor de tweedaagse Raid aldaar, beloond met een derde plaats in de F18. De proloog op vrijdag hebben we wijselijk wegens meer dan 20 knopen wind aan onze neus voorbij laten gaan zodat we zaterdagmorgen lekker fris aan de start van de echte wedstrijd verschenen. Na een perfecte start lagen we tot één derde van de wedstrijd op kop maar de jaren zijn er en de leidersplaats hebben we uiteindelijk puur fysiek moeten laten aan de jongere generatie.
Het blijft een enig mooie wedstrijd : rond Belle Île, Houat, Hoëdic, ... (googelen!). Maar wat een afstanden voor een sportcatamaran van 16 of 18 voet, ben nog stijf als ik eraan denk, pffft ... .

Tot zeils,
Luc