Word nu lid

LONGE COTE – AQUA WALKING

Onze club zet zich graag in om iedereen, ook al ben je geen zeiler of watersporter, te laten kennismaken met de zee en de heilzame werking van zeewater;
“Longe Côte”, ook bekend als ‘Aqua Walking’ of ‘Wandelen in de branding’ is een unieke vorm van fitness. Deze vrij nieuwe sport zag het levenslicht in Duinkerke en telt in Frankrijk al meer dan 30.000 beoefenaars.

Met het zeewater zo ongeveer tot borsthoogte, bewegen we samen door de branding in een sportieve en sympathieke sfeer. Wandelen in de branding is pure wellness voor lichaam en geest, voor jong en oud. En wat fantastisch is, het kan het hele jaar door! Benieuwd? Neem hier een kijkje.

Wie pionier wil zijn en een heuse doop wil ondergaan, is welkom in de zeilclub van Bray-Dunes op 25 november om 9.00 uur. Speciaal voor deze gelegenheid nodigt de club van Bray-Dunes Thomas Wallyn uit. Thomas is de grondlegger van “Longe Côte” en afkomstig uit Duinkerke. Hij zal ons initiëren. Eerst krijgen we wat theoretische uitleg waarna we in het verkwikkende zeewater een 30-tal  “longeurs” vervoegen die ons o.a. de “glijtechnieken” in het water zullen aanleren.  

De deelname bedraagt 10 euro en omvat ook het gebruik van een pak en schoenen.

Nadien gaan we samen, met zij die het wensen, een “moules frites” eten in een lokaal restaurantje.

Schrijf hier in