Word nu lid

BLOKART FUN DAY (06/01/2024)

Op 6 januari was er een Blokart Fun Day gepland en daar schreven zoveel liefhebbers voor in dat we helaas moesten limiteren op 20 deelnemers. De drie koningen van dienst waren Jiri, Nico en Benoit en die hadden in de plaats van goud, wierook en mirre, acht blokarts meegebracht. Dankzij hun professionele begeleiding en een goed rotatiesysteem, kreeg elke deelnemer ruimschoots de kans om te zeilkarren.

Er stond een stevige noordenwind, flink koud dus, maar wel heel constant en dat is ideaal om te leren. Nico had een halfwinds parcours uitgezet, perfect voor een eerste kennismaking. In 6 keer 10 minuten leer je een pak meer dan in één keer 60 minuten en dus werd er onder de deelnemers flink gewisseld, goed ook om warm te blijven, de eerst opgedane ervaringen uit te wisselen en de theorie wat bij te spijkeren voor een volgende rit. Hier en daar klaaide er ééntje om maar als je de reflex hebt om de handen niet uit te steken, dan kan er weinig gebeuren, dankzij de veiligheidsgordel.

We hebben ons nadien opgewarmd in het clubhuis, aan het vuur en aan een stapel pannenkoeken die vlot naar binnen schoven, vergezeld van een mok hete koffie of chocomelk, met een “toefke crème-fraîche”. Meer moest dat niet zijn, we zijn vlug content.