Word nu lid

Longe Côte of Aqua Walking (27-01-2024)

Nadat we op 9 december kennis maakten met de Longe Côte of Aqua Walking in Bray-Dunes, organiseerden we op 27 januari voor het eerst een sessie bij ons in Oostende. Thomas Wallyn, de Franse uitvinder van deze brandingsport, en Sylvie Boone, ervaren bezielster van de Longe Côte in Bray-Dunes, waren zo goed ons te komen helpen bij “the do’s and don’ts of Aqua Walking”. Sylvie en Thomas hadden ook wat dikkere neopreenpakken meegebracht en dat was geen overbodige luxe want de buitentemperatuur die ochtend was 3,5° en het strandwater net het dubbele. Niet dat er iemand maalde om die temperaturen, de winterzon en veel warme harten zorgden voor een gelukzalig gevoel. We hebben een goed uur gefitnest in dat heerlijk frisse zeewater, een fantastische fysieke belevenis!

Over het plezier nadien van een tintelende huid onder een warme douche en over het gemak waarmee een zeebaars op een bedje van courgettes met saffraansaus of een varkenshaasje met champignons en kroketjes naar binnen schoven, gaan we het hier niet hebben. Wel heel belangrijk was de debriefing door Thomas en Sylvie over de dikte van neopreenpakken (3, 4, 5 mm), enkele veiligheidsvoorzieningen als communicatiemateriaal (radio/gsm) en soorten reddingsboeien, de zeestromingen, het zeldzame gevaar van plots opkomende mist, het feit dat je in geval van veel deelnemers beter in 2 of 3 rijen naast elkaar beweegt ipv in 1 lange rij (de grootsten liefst het diepst in zee maar daar waren we zelf al achter gekomen).

Hoe ziet onze Longe Côte toekomst eruit?  Thomas en Sylvie gaan enkele gemotiveerde aqua-walkers van bij ons dermate opleiden dat ze zelf liefhebbers van deze fitnessport in alle veiligheid bij ons kunnen begeleiden.

Deze keer lagen we vroeg in bed.

Aqua walking Oostende 20240127 2             Aqua walking Oostende 20240127 1