Word nu lid

Elementair Brevet Zeilwagenrijden (18/02)

Omdat we veiligheid hoog in het vaandel dragen organiseerde de club op 18 februari een cursus “Elementair Brevet Zeilwagenrijden”. Niemand minder dan Jiri Vanhuynegem, fervent Blokartpiloot en in een jong verleden nog voorzitter van de Belgian Blokart Club (BBC), werd bereid gevonden om ons doorheen deze moeilijke dag te loodsen. Met 10 kandidaten was de cursus volzet.

Om 10u30 begon Jiri met een theoretische uiteenzetting, geanimeerd en to the point. Wij zeilers dachten dat we het ongeveer allemaal wel wisten maar we piepten helemaal anders toen de stopgijp, het snelheid opbouwen bij ruime wind en nog een paar andere typische zeilwagenvaardigheden aan bod kwamen.

Toen we klaar waren met de theorie kregen we stilaan honger maar Jiri dacht daar anders over. Hij had voor ons een heuse toets in petto. We moesten ver genoeg uit elkaar gaan zitten zodat potentiële spiekers eraan waren voor de moeite. Jiri surveilleerde streng, dat was niet om mee te lachen, er heerste een echt examensfeertje. Na de theoretische proef wilden we de benen onder tafel schuiven maar dat was aan Jiri niet besteed. We vlogen naar buiten, de regen en de stormwind in, om onze rijvaardigheden te tonen. We waren erg goed, dat wisten we zelf al, maar nu zag Jiri het ook.

Terwijl Jiri nog wat initiatie gaf aan enkele nieuwkomers mochten we eindelijk gaan namiddagmalen. Na het eten ontvingen we met gepaste trots uit de handen van Jiri ons zeilwagen paspoort.
Een dag en een paspoort om in te kaderen, dankjewel Jiri, voor zoveel genereus gedeelde passie.

Uitreiking Elementair Brevet Zeilwagenrijden 20240218