Word nu lid

Een terugblik op het Aquawalking Launch Event (18/05)

Enkele maanden geleden hadden onze voorzitter en enkele doorwinterde Aqua Walkers (ze waren ermee begonnen net voor de winter) het vermetele plan opgevat een Launch Event Aqua Walking voor het grote publiek vast te leggen op 18 mei. Die dag zouden de handelaars van Oosteroever Oostende hun Oosteroeverday organiseren en onze voorzitter vond dat wij daar naadloos konden bij aansluiten. Het werd een gigantisch succes.

Het begon met een drupje regen en een massa volk, 107 hoofden om precies te zijn. Joost mag weten wat al die mensen bezielt om op een kille zaterdagochtend in een neopreenpak onze koude Noordzee in te wandelen en anderhalf uur in de branding te stappen, tussen de golfbrekers, van links naar rechts en van rechts naar links, duidelijk met veel plezier, getater en gelach. En dat verminderde er niet op toen elke deelnemer achteraf getrakteerd werd op een Picon, een broodje met BBQ-worst en een drankje.

Aquawalking Oostend Sailing banner

Voor wie er nog aan twijfelt of aqua walking thuishoort in een zeil- en watersportclub geven we graag mee dat het een zegening is voor geest en lichaam, cardiovasculair en op gebied van spierwerking (over de Picon en het broodje worst kan gediscussieerd worden). Aqua walking laat bovendien mensen heel laagdrempelig kennismaken met sporten in/op zee. Dat had ook de voorzitter van Wind- en Watersport Vlaanderen (WWSV) begrepen, die ons twee keer aangenaam verraste, eerst met zijn deelname, achteraf met zijn enthousiasme.

De organisatie van zo’n event is niet gemakkelijk, denk alleen nog maar aan al de neopreenpakken die ter beschikking worden gesteld, de veiligheid, en de medische assistentie in geval van calamiteit (bedankt Dr. Jacques). Bewondering voor en grote dank aan al de mensen die dit event in goede banen wisten te leiden, onder hen ook onze ervaren Noord-Franse vrienden die mee instonden voor de pakken en de veiligheid.

IMG 5305 002