Word nu lid

September - oktober 2015

Veel en schoon volk kregen we over onze clubvloer de voorbije twee maanden.
Eerst met de DBB-Challenge op 5 en 6 september, daarna met het Belgisch Kampioenschap F16/F18 op 3 en 4 oktober.
De DBB-challenge was de zesde en voorlaatste manche van de fameuze Ostend Cup (www.ostendcup.be) en zou tevens ons clubkampioenschap worden.


‘Zou', want het weer besliste er anders over. Zonnig, dat wel maar verschrikkelijk veel wind. Niet dat we het niet geprobeerd hebben : Bart en Benoit zijn tot aan het startschip gevaren, hebben met gevaar voor lijf en leden enkele rakken getrokken maar hebben het toen voor bekeken gehouden wegens te gevaarlijk. Lieve en ik zijn er ook even op geweest maar het was geen spek voor onze bek. De anderen zijn wijselijk aan de kant gebleven. De weersfrustratie hebben we zaterdagavond in ons clubhuis bot gevierd met een heerlijk samenzijn, de nodige punch en een lekkere paëlla. Maar onze nachtelijke verwachtingen over een mooie wedstrijd op zondag werden 's morgens door de aanhoudend sterke wind meteen de grond in geboord. Revanche volgend jaar, hopelijk weer met DBB!
Het Belgisch Kampioenschap F16 / F18 verliep onder een heel ander gesternte, onwaarschijnlijk mooi en warm weer. Helaas ietsje te weinig wind waardoor er op zaterdag met veel moeite amper één manche werd uitgeperst. Het kon de pret niet drukken : dankzij de zomerse temperatuur konden we tot 's avonds laat, buiten genieten van een door The Outsider Coast uiterst verzorgde bbq.
Zondag hebben 39 deelnemende teams, ons wedstrijdcomité en 30 onbaatzuchtige medewerkers er voor gezorgd dat er bij 2 à 3 bft nog 4 boeiende manches gevaren werden.
Bijzondere dank aan alle sponsors die dit kampioenschap mogelijk maakten en aan Laurent van Catacare voor de prachtige foto's en zijn mooie filmpje op YouTube. Samen met een leuk artikel vind je foto's en film, of een verwijzing ernaar, terug op www.f18-international.org, scrollen naar 6 oktober 2015, de moeite waard!
Naast al dit home gedoe zouden we bijna nog twee schitterende prestaties van Morgan Good vergeten. Met Henri Demesmaeker als stuurman won hij op 13 september de RBSC Xtreme in Duinbergen en één week later het Nederlands Kampioenschap F16 in Hellevoet-Sluis. Bravo!
Mij rest nog iedereen een rustige winterslaap toe te wensen en hopelijk zien we elkaar terug ergens in de uitkom van 2016.
Luc