Word nu lid

Maart - April 2016

 Koud, koud en nog eens koud.

Het belette Wim en Bart niet om op zondag 10 april bij 11° buitentemperatuur en 8° zeewater de spits van het nieuwe zeilseizoen af te bijten. Je raadt het nooit : ze hadden het koud! Hopelijk wordt het niet zoals in 2014 toen we eind mei temperaturen noteerden tussen 8° en 12° en het tot juni duurde eer we volop konden zeilen.

Niet iedereen is in winterslaap gegaan. Bart Vanhaverbeke en Benoit Simpelaere vlogen half november naar de Caraiben om deel te nemen aan de St Barth Cata Cup, een indrukwekkende lange afstandsrace in meerdere etappes.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Cup won een Belgisch team. Neen, niet Bart en Benoit maar wel Patrick Demesmaeker en Olivier Gagliani van RBSC. Dikke proficiat vanwege onze club! Bart en Benoit scoorden een 42ste plek. Als je zin hebt om eens goed te kwijlen, hier klikken.

Bart Vanhaverbeke kreeg maar niet genoeg van die Caribische eilanden. Eind januari vloog hij met zoon Thomas naar Martinique. Het grote feest daar was de Martinique Cata Raid, een soortgelijk evenement als op Saint Barth. Bart en Thomas zagen hun verplaatsing beloond met een mooie 16de stek. Nog eens watertanden?

Begin maart was er een filmploeg aan het werk in onze club. In twee weken tijd werd er een heus huis gebouwd op ons terrein. De opnamen betroffen een onderdeel van de 6-delige fictiereeks “Als de dijken breken”, een coproductie van de Vlaamse Televisie Eén en de Nederlandse EO. De filmploeg liet ons clubhuis zo vuil achter dat na drie dagen kuisen niet alleen de dijken maar ook de ruggen van Freddy en Andrée gebroken waren.

Eind maart trokken Morgan Good en Dominique Ampe onder begeleiding van Sebbe naar Spanje voor de Prises Sophia Cup, de ultieme kans om alsnog een ticket voor Rio te bemachtigen. Een puike 21ste plaats op 42 werd hun deel in een erg sterk deelnemersveld. Heel mooi maar helaas niet goed genoeg om Rio te veroveren.

Tot slot kwam koningin Mathilde naar Oostende, (nog) niet om onze nieuwe club in te huldigen maar wel om het nieuwste kraanschip van Jan De Nul te dopen. Indrukwekkend! Over de naam van het schip is nagedacht. Wat dat met onze club te maken heeft? Niks, maar het zou een mooi clubhuis geweest zijn.

Tot op het water,

Luc