Word nu lid

Mei -Juni 2016

Prutsweer.... Een overheersend regime van regen en wind, niet alleen bij ons maar over het grootste deel van Europa. Eindeloze tv-beelden van kommer en kwel in verzopen streken. En koud! Tot eind juni hebben we met winterkledij gezeild. Prutsweer dus. Het begon al met het open Belgisch Kampioenschap Multihull in Duinbergen op 14-15 mei. De organisatie verwittigde netjes vooraf alle deelnemers dat er zaterdag niet zou gevaren worden wegens wind met stormkracht. Zondag was echter een heerlijke zeildag, goed voor vijf manches. Maar omdat veel zeilers niet de moeite namen hun boot voor één dag te verplaatsen, werd het een onthoofd BK. Marc en ik misten met een vierde plaats net het podium.

Op 21-22 mei waren we toe aan ons eerste weekend van de Ostend Cup. Door de stevige wind werden het enkele potige manches. Verslagen en resultaten kan je hier terugvinden.

Een klein mirakel voltrok zich begin juni in de “Raid de Quiberon”, een lange afstandswedstrijd in een aartsmoeilijk maar hemels mooi vaargebied tussen de eilanden Houat, Hoëdic en Belle-Ile-en-Mer in Bretagne, Frankrijk. Marc en ik zagen in deze driedaagse Raid onze inspanningen beloond met een tweede plaats. Bij weinig wind wonnen we de proloog op vrijdag en de superlange race op zondag. De zaterdag was goed voor twee maal een derde stek. Zondagavond stond ik trots voor de spiegel en zag een 60-plusser die keek naar zijn jonge ik en dacht : dat hebben Marc en ik toch maar mooi geflikt.

Op 18-19 juni was onze club gastheer voor de tweede manche van de Ostend Cup. Dankbaar naar de sponsor toe werd dit weekend omgetoverd tot de Keyware Cup. Op zaterdag werden er bij erg sterke wind twee manches gevaren. Bart en Wim toonden zich meesters in deze gespierde omstandigheden, Joris en Mathieu voeren naar een tweede plaats en de rest hield het al dan niet nog voor de eerste start voor bekeken. ‘s Avonds schoven in ons gezellig verwarmde clubhuis 90 benen onder tafel voor een smakelijke kip met frietjes. Zondag was het weer nog maar eens spelbreker en werd er niet gevaren.

Morgan Good heeft zijn Olympische droom voorlopig opgeborgen en zal voor dit zeilseizoen in de F16 klasse team vormen met Morgan Wirtz. Hun grootste opdracht : het wereldkampioenschap in Duinbergen van 16 tot 22 juli.

Een fantastisch resultaat zette Carolijn Brouwer neer op het wereldkampioenschap A-cat, gehouden in Medemblik, Nederland, van 18 tot 24 juni. Ze eindigde 14de op 139 en was daarmee de eerste vrouw in een hoofdzakelijk mannelijk deelnemersveld. “Ik ben er best trots op” zei Carolijn na afloop en gelijk had ze.

Prettige vakantie, Luc