Word nu lid

Juli-augustus 2014

Het ophogen van het strand ter hoogte van de oosteroever heeft er in de voorbije maanden voor gezorgd dat we geconfronteerd werden met het meest vreemde zeilseizoen sedert het ontstaan van de OSRC, 27 jaren geleden. Er zijn dagen geweest dat we 600 meter moesten joggen met onze 180 kg wegende catamaran alvorens de waterlijn te bereiken maar de mensen die verantwoordelijk zijn voor de strandsuppletie (Heyrman-De Roeck in onderaanneming van Group De Cloedt) hebben er voor gezorgd dat we steeds konden zeilen. We zijn hen daar heel dankbaar voor.

De onzekerheid van dat wisselende strandlandschap, net als de aanleg van de oostelijke dam, hebben er in de voorbije jaren voor gezorgd dat we ons niet gewaagd hebben aan de organisatie van club- en andere wedstrijden. Helaas werd ook onze reddingsdienst, uitsluitend bemand door vrijwilligers, daardoor bemoeilijkt. De meeste van onze leden hebben dat opgevangen door in onderlinge afspraak met elkaar te gaan zeilen en trainen, een mooie teamgeest!

In competitie vielen er weer enkele fraaie resultaten te noteren.
Na een moeizame start op het All Multihull Championship in Knokke (26-27 juli) met een zevende plaats, mochten Marc en ik in Koksijde de zilveren plak in ontvangst nemen op de "Challenge van de Burgemeester" (9-10 augustus).
Twee weken later op de wedstrijd "Raf Verhaeghe" in Oostduinkerke (23-24 augustus) was een vierde plaats ons deel. Bram en Dries François, voor het eerst samen in een heuse Belgische rankingwedstrijd, lieten zich ook niet onbetuigd met een 17de plaats op 29 boten. Een mooie verrassing was er ook voor Pascal Carbonez : ingevallen voor een uitgevallen stuurman op een Nacra F18, stond hij tot zijn eigen stomme verbazing met gelegenheidsfokkenmaat Bart Parisis op de hoogste trede bij de zwaardcatamarans in de interserie.
Nog een week later, inmiddels 30 augustus, eindigde Bram François met George Emmanuel op een achtste plaats in een bij zwaar weer bevochten "Eurocat", een lange afstandswedstrijd in Knokke, traditioneel gehouden op de laatste zaterdag van augustus. Joris Vandenberghe en Matthieu Devestele presteerden mooi met een 13de plaats.

Pech voor Morgan Good in zijn olympische campagne voor Brazilië 2016. Tussen hem en zijn Nederlandse fokkenmaat Charlotte Heijstek boterde het niet meer en beiden besloten een punt te zetten achter hun samenwerking.
Nieuwe compagnon de route voor Morgan wordt de Belgische Dominique Ampe. De eerste kennismaking half augustus viel best mee. Brazilië 2016 komt te vroeg maar als het klikt tussen beiden kan Tokyo 2020 een mooie worden. Komende maand september varen ze voor het eerst samen in wedstrijd in Santander, Spanje. Veel geluk!

Intussen leeft Carolijn Brouwer met team SCA keihard toe naar de start van de Volvo Ocean Race. De proloog van deze race is voorzien op 4 oktober in Alicante, Spanje. Zeven dagen later start het grote avontuur waarbij in negen etappes rond de wereld gevaren wordt. Carolijn, we wensen je een behouden terugkeer en alle succes toe. Te volgen op www.teamsca.com en www.volvooceanrace.com .

Luc