Word nu lid

Watersportdag 14 mei

Met een beetje regen en veel te veel wind zag het er aanvankelijk helemaal niet goed uit. Maar toen we om 14u00 starten brak de zon door en verminderde de wind naar een, nou ja, aanvaardbaar niveau. Met 37 deelnemers en 14 begeleiders hebben we ons op en in zee gestort en onwaarschijnlijk genoten van catamaranzeilen, raften en golfsurfen. Omdat de wind toch wel potig bleef, werden de grote catamarans aan de kant gelaten en vervangen door 4 kleine catjes en een Dart18, met aan het roer telkens een ervaren zeiler. Jongens hebben we ons geamuseerd op die dingen: veel gelachen, veel gezeild en veel zeewater gedronken. Intussen zorgde The Outsider Coast voor rafting- en surfplezier. Via de rescuerib werd er regelmatig gewisseld tussen de cats en het brandinggebeuren en kon iedereen naar believen proeven van alle geboden waterplezier.

’s Avonds zorgde Harbour's Kitchen Beach voor een lekkere BBQ, gesmaakte afsluiter van een schitterende dag! Of om het met de woorden van Jordy te zeggen: “’t Was bina hoed!”, waarmee een West-Vlaamse middenstander eigenlijk wil zeggen dat het niet beter kon.

Een heel groot dankjewel aan iedereen die bijgedragen heeft tot dit succes.
Als kers op de taart liep, toen we aan het BBQ-en waren, het berichtje binnen dat Arthur Vandenberghe zich op een selectiewedstrijd in Nederland geplaatst had voor het Europees Kampioenschap Optimist in Bulgarije. Indrukwekkend was zijn eerste race met een 2de plaats. Dikke proficiat, Arthur!