Word nu lid

Juni 2017...

Na de zeer gesmaakte watersportdag op 14 mei was het tijd voor de competitiezeilers om in actie te komen. Hoog tijd, want na het onverwacht afgelasten door SYCOD van het open Belgisch Kampioenschap Multihull, voorzien op 13/14 mei, was de honger naar competitie nog groter geworden.

Op 3 en 4 juni hebben Wim Vanacker en Bart Jacobs in de Discovery Cup (eerste wedstrijd van de Ostend Cup) de pannen van het dak gezeild. Ze voeren de concurrentie in elke manche op zo’n achterstand dat het doorgaans onverstoorbare race-comité gewag maakte van “een nogal ongewone voorsprong”.

Datzelfde weekend kwamen Marc en ik aan de bak in de prachtige Raid de Quiberon (Frankrijk, Bretagne). Het is een lange afstand wedstrijd over drie dagen rond de eilanden Île d'Houat, Belle-Île-en-Mer, Hoëdic en de Golf du Morbihan. Heel mooi en heel moeilijk. Vooral als het stevig begint te waaien zoals dit jaar: zaterdag en maandag kregen we tot 25 knopen wind op ons talloor en ja, we hebben nog nooit zo veel schrik gehad. Maandag is mijn onderbroek zelfs in de vuilbak gesukkeld maar dat was zeker te veel informatie? Zondag daarentegen, was een prachtige zeildag en werd ook de langste afstand gevaren. Marc en ik waren die dag in topvorm en omdat de tijden van de drie dagen samengeteld worden kwamen we op het einde nog goed uit: derde, en daar waren we, gezien het gezelschap waarin we vertoefden, behoorlijk trots op.

De tweede wedstrijd van de Ostend Cup, de Keyware Cup, was gepland op 24-25 juni. Maar het aangekondigde stormweer voor dat weekend noopte de organisatie tot afgelasting van de 4 te varen reeksen, gelukkig niet van de BBQ zaterdagavond in onze club. Nadat we de nodige knopen in de kabels van de muziekboxen van een slechthorende DJ gelegd hadden, hebben we gezellig gekeuveld en verbroederd/verzusterd met het organisatiecomité en de medeorganiserende clubs, Twins en RNSYC, een heerlijke avond, vooral door het warme gezelschap. Dank aan iedereen!

Luc