Word nu lid

Augustus 2017

Onze drukste maand van ’t jaar! Het begon met Arthur VandenBerghe op het Europees Kampioenschap Optimist dat van 30 juli tot 6 augustus plaatsvond in Port Bourgas, Bulgarije. Alleen al de reis er naar toe ..., niemand beschrijft het beter dan Arthur zelf (tweede van rechts). Met het eindresultaat in de wedstrijd (153 deelnemers!) was Arthur niet helemaal gelukkig maar een podiumplaats in de bronzen vloot en een overwinning in de laatste manche, tja, als slecht kan je dat nu ook weer niet kwalificeren.

Op 5 augustus in Knokke zeilde Anne Vandenberghe met Lucas Claeyssens voor de Zoute Cup. Dat was voor Anne een hele ommezwaai want ze verruilde haar plaats als stuurvrouw voor de fysiek veel zwaardere taak van fokkenmaat, Lucas werd stuurman. Het bleek een meesterlijke zet want tot ieders verbazing wonnen Lucas en Anne de Cup in de multihull C3 (22 deelnemers). Toeval of de geboorte van een sterk catamaranduo? Hoe dan ook, dikke proficiat!

Datzelfde weekend van 5 en 6 augustus mochten Marc en ik ons nog eens uitleven op onze F18. Dat was geleden van begin juni in Frankrijk, 2 volle maanden dus en ja, het was even zoeken om de machine op snelheid te krijgen. Koksijde, “Challenge van de Burgemeester” met zoals elk jaar één grote afwezige, jawel, de burgemeester. Het mocht de pret niet drukken : verrukkelijk zeilweer, zon en wind, 3 à 4 bft, niet te veel nadenken en vooral heerlijk sjezen. En spannend! Twee keer ging het wedstrijdcomité ruziënd plat op de buik om te zien wie er eerst over de lijn kwam. Fotofinish na 1 uur varen! Finaal eindigden we op de derde trede van het podium.

En toen werd het half augustus, een verlengd en compleet maf weekend want we hadden teveel activiteiten die samen kwamen : het 5de weekend van de Ostend Cup, onze 2de stoomcursus catamaran en de neighbours (m)eating op 14 augustus. Met mooi weer, met een tomeloze inzet van menig (Chinese) vrijwilliger, met het beste beentje van alle deelnemers en met een gesmaakte couscous hebben we ook van dat weekend enorm genoten. En bovenal, nieuwe leuke banden gesmeed of verstevigd met onze buren van de Baelskaai én met de deelnemers aan de stoomcursus. Dank aan iedereen die er was, inzonder alle medewerkers, voor zoveel gezelligheid!

Op 20 augustus waren Anne en Lucas terug aan het werk in Knokke, dit keer op de Diamond Sailing Cup, een ééndagswedstrijd voor gemengde teams. En ja hoor, op hun Nacra 15 wonnen ze ook deze cup in de C3 met 17 boten aan de start. Bravo! Op naar het BK jeugd begin september

Luc