Word nu lid

September 2017

Nog 2 weekends van de Ostend Cup te gaan.

Het leukste voor ons was natuurlijk dat van 2-3 september, de FLINN Cup. Onze club was gastheer wat betekent dat we zorgden voor het avondeten op zaterdag en de prijsuitreiking op zondag. De wedstrijd zelf was bijzonder leuk : 3 à 5 bft uit het zuiden, aflandig en dus geen golven maar wel veel rukken en windshifts tot wel 40 graden, heerlijk moeilijk en verraderlijk. En heel veel discussie achteraf want dan krijgt de winnaar steevast te horen dat hij weer veel “chance” of “piet” gehad heeft. Haha, niks geluk gasten, gewoon ogen open en anticiperen. De paella was één van de betere (bedankt Jo El Paellero) en de avondcommentaar over het geluk van de winnaar steeg evenredig met de toename van het aantal lege flessen. Bizar toch dat altijd dezelfden zoveel piet hebben.

Duidelijk ook voor het geluk geboren zijn Anne Vandenberghe en Luc Claeyssens. Zij veroverden in dat zelfde weekend van 2-3 september en in dezelfde moeilijke omstandigheden zilver op de nationale jeugdkampioenschappen (C3) in Duinbergen. Maar omdat de winnaars een Nederlands paspoort hebben werden Anne en Lucas tot Belgisch Kampioen gekroond. Applaus!

23-24 september was het zevende en laatste weekend van de Ostend Cup. Zonnig, warm en weerom een 3 à 5 bft verraderlijke aflandige wind. Kwestie van nog maar eens goed wakker te zijn maar wat een heerlijk zeilweekend! Koen Hollevoet en zoon Arne hadden goed opgelet in dat gemene weekendje van de FLINN Cup en hesen zich nu zowaar op het podium. Twins zorgde voor een lekkere Breughelavond en een bijzonder aangename prijsuitreiking. In de eindklassering multihull C1 van de Ostend Cup stonden we met twee Ostend Sailing teams op het podium : voorzitter Benoit met zoon Guillaume op drie, Lieve en ik op één. Er wordt luidop gedacht aan een volgende editie van deze erg leuke Ostend Cup, een toonbeeld van samenwerking tussen drie clubs (RNSYC, Twins Club en Ostend Sailing).

Luc