Word nu lid

Doe mee aan de Eneco Clean Beach Cup

met prof. Colin Janssen
Eneco Clean Beach Cup
Beste leden en sympathisanten,

Wellicht staat de datum van zondag 24.03.19 al enige tijd in uw agenda’s ingevolge de aankondiging van de ENECO BEACH CLEAN UP in onze januari nieuwsbrief.
Jullie zijn van harte welkom in onze club (op Oosteroever) met alle familieleden, vrienden en medewerkers op deze grote “doe-actie” voor het mileu gevolgd door een lezing van Prof. Colin Janssen (UGent).

Het programma ziet er als volgt uit :

  • 14 uur : OSTEND SAILING traktatie door PHARE EAST op een kop koffie of een chocolademelk (met biologisch afbreekbare rietjes en roerstokjes !).
  • 14.30 uur : BEACH CLEAN-UP op het strand van Oosteroever
  • Omstreeks 17 uur confronteert professor Colin Janssenmet de wetenschapppelijke feiten over de wereldwijde problematiek van plasticvervuiling en geeft hij een inzicht hoe het met onze Noordzee gesteld is.
    Hij bespreekt eveneens graag het nut van plastic-„opruimacties” en hoe een watersportclub kan bijdragen.

Momenteel zijn er al meer dan 165 deelnemers ingeschreven, maar de ENECO heeft als doel een comptetitie tussen beach clubs te organiseren.
We zien daarom graag nog extra inschrijvingen komen via deze link (kies als locatie : phare east / ostend sailing).

Zullen ook de handen uit de mouwen steken : een 50-tal medewerkers van VLOOT (MDK) en Silke Beirens, Oostendse schepen mens en milieu.

Mogen wij ook op jullie rekenen om een warme oproep te doen om zo talrijk mogelijk aanwezig te zijn, b.v. door het forwarden van deze uitnodiging of via de sociale media.
Hartelijk dank en tot zondag.

Het bestuur