Word nu lid

Flinn Cup 2019 : wind, water en spektakel

De vriendelijkste, leukste en meest collegiale Inter-Law-Firm zeilwedstrijd

Zaterdagochtend 7 september waren vele tientallen enthousiastelingen van verschillende advokaten kantoren present voor de briefing van wedstrijdleider Luc Geirnaert. Dit was de kick-off van de vriendschappelijke Flinn Cup zeilwedstrijd.

Na het verorberen van een lekkere boterkoek en koffie kregen de 9 ploegen hun schipper met boot toegewezen en kon de eerste verkenning en training beginnen. Dit jaar geen wedstrijd voor zonnebaders, maar wel voor sportievelingen met stevige zeebenen. 2 manches werden gezeild voor de kust tussen Oostende en Bredene

Flinn Briefing
FlinnCup Surplus
start jachten

De Flinn Cup liep dit jaar in het teken van ZERO PLASTIC. Geen plastic zak voor de lunchpaketten, geen plastic rietjes of melk in plastic verpakking. Het was dan ook een oogopener voor alle deelnemers dat ook shampoo niet uit een plastic fles hoeft te komen, want hoofdsponsor Flinn bedankte iedere deelnemer met een shampoo-bar in blik. Voor de winnaar had Flinn een prachtige 3D geprinte Flinn Cup Trophy voorzien, niet op basis van plastic, maar op basis van maisbestanddelen.

2 ploegen (Flinn en Allen & Overy) kwamen in aanmerking voor de trophy nadat ze met gelijke punten van het water waren gekomen. Na een testje over de nieuw opgedane zeilkennis van beide teams, werd duidelijk dat Allen & Overy de verdiende overwinnaar van de Flinn Cup 2019 was.

Daarna schoof iedereen aan tafel voor een overheerlijk BBQ buffet. Na het opladen van de batterijen, kon iedereen hun stijve ledematen terug loszwieren op de dansvloer.

Benoit toont de Flinn Trophy
FlinnCup overwinnaars Allen and Overy

Catamarans, SB20’s en Draken

Op zaterdag slaagden enkel de SB20’s en de draken erin om een manche succesvol af te werken omwille van de toenemende wind in de loop van de namiddag.

Voor de catamarans was vooral het vertrek vanaf het strand voor heel wat spektakel. De strakke noordenwind had tijdens de nacht immers een sterke branding opgebouwd. Wedstrijdleider van de dag, Bouwdewijn Tanghe, en zijn team slaagden erin om voor alle deelnemers nog 2 mooie manches uit te organiseren, waarna iedereen moe maar voldaan terugkeerde naar het strand.

Mext F18 en Surplus
BEL22 Luc en Lieve
Bel999 Marc en Colette
Spektakel met BEL22

 

Zeilvakantie in Griekenland gewonnen

Dank zij onze sponsor HighTech Travel (hightech.be) mochten we tijdens de Flinn Cup een gratis WildWind zeilvakantie in Vassiliki (Griekenland) verloten alsook enkele reischeques. De gelukkige winnaar Katryn Deltour, familie en zeilvrienden kunnen alvast beginnen plannen en valiezen pakken voor hun zonnige en sportieve zeil-en-verwen-vakantie !

Onze club gooide ook nog een Stoomcursus in de prijzenpot.  Grégoire Vanhaverbeke was de gelukkige winnaar, en wordt daarmee onze eerste cursist voor 2020 !!

 Winnaar reis naar Griekenland HighTechTravelwinnaar stoomcursus

 

Hartelijk dank aan alle deelnemers en medewerkers !

Hopelijk zien we jullie op 5 september 2020 terug in onze club voor de volgende editie van de Flinn Cup.

Startship zaterdag