Word nu lid

Nieuwsbrief juni 2020

Beste leden en sympathisanten,
 

Een goede gezondheid en welcome back aan de Vlaamse Riviera !

Het Coronavirus heeft al menig plan, hoop en verwachting aan diggelen geslaan in de voorbije maanden, maar onze grootste bekommernis gaat toch uit naar jullie gezondheid en welzijn die hopelijk nog voortreffelijk zijn, alle omstandigheden in acht genomen.

Sinds 4 mei mogen de watersporters eindelijk het water op, en sinds 18 mei kunnen we dit ook in groepen tot 20 personen.  We zagen dan ook al onze eerste leden hun boten opbouwen en zelfs hun eerste zeiltrip van het jaar maken voor ons clubhuis.

What’s next Sophie?

Alles evolueert snel en we houden samen met jullie de komende corona-randvoorwaarden nauwlettend de gaten. Watersport gebeurt tegenwoordig bubbelgewijs met 1,5m afstand tussen de bubbels… of heeft u het anders begrepen ? Alle zeilwedstrijden zijn geannuleerd tot 31 juli maar er wordt overal alvast hard getraind.  Tot nader order mogen we helaas ook de kleedkamers en de douches nog niet openen. Een aantal watersporters zullen dus verkiezen om “in tenue” naar de club af te zakken.

Alle info over de Corona en watersporten vind je op de website van onze federatie WWSV : https://www.wwsv.be/nl/safestart

Check-list voor onze leden die willen komen zeilen of aan hun boot werken:
  1. Zorg dat je je lidgeld (en liggeld) betaald hebt voor 2020.  https://www.ostendsailing.be/club/lid-worden
  2. Respecteer de hoger vermelde “Safestart” voorschriften (zie de WWSV-website) !    Slechts 1 persoon tegelijk wordt toegelaten in de materiaalcontainer.
  3. Heb je nog geen ligplaats toegewezen gekregen, contacteer dan Luc Hennebel !

Zeilkampen, stoomcurssussen en terugkomdagen

We werken aan een plan om alle geplande activiteiten toch zoveel mogelijk te kunnen laten doorgaan binnen de voorgeschreven Corona-maatregelen.   We hopen dat er toch nog wat extra versoepelingen komen in de volgende golf van coronamaatregelen die beloofd zijn tegen 8 juni.  Zodra we de verdere details en de uitvoeringsbesluiten volledig kennen van de laatste veiligheidsraad deze week, gaan we hiermee aan de slag.  Vanaf zaterdag 6 juni halen we de boten van de zeilschool uit hun winterberging.

Voor juni hebben we daarom alvast onze activiteitenkalender aangepast: we organiseren Terugkomdagen op de zondagen 21 en 28 juni.  Mensen uit dezelfde bubbel zeilen in duo, voor de andere zeilers staat een nieuwe uitdaging op het programma: solo zeilen op een catamaran.

In afwachting van de nieuwste coronomaatregelen en de evaluatie na de eerste terugkomdagen, hebben we besloten om de Stoomcursus van 11-13 juni en het Jeugdkamp van 29 juni- 3 juli te schrappen.

Na 8 juni zullen we ook de mogelijkheden herbekijken voor extra activiteiten in juli.  Voor diegenen die een Stoomcursus willen volgen, noteer alvast onze extra Stoomcursus BASIS op 17-18-19 juli.

Aarzel niet om toch nu al in te schrijven voor de diverse activiteiten, want de volgorde van inschrijven (en betalen) zal de rangorde bepalen, zowel voor de zeilkampen als voor de Beach-mix en golfsurfkampen met The Outsider Coast. Zie onze website en facebook !

 

Samen met jullie kijken we dus uit naar de heropening van het zeilseizoen en van ons clubhuis Phare East.  Volg onze nieuwste nieuwtjes alvast op facebook en instagram ! 

We wensen jullie nog een gezonde en veilige aanloop naar een ontspannen en bloedhete zomer toe met een heerlijk zeilbriesje ! 

Sportieve groeten,

Het bestuur

P.S. Vergeet niet om je LIDMAATSCHAP 2020 te vernieuwen via onze website zodat je ook dit jaar kan blijven genieten van alle voordelen