Word nu lid

OSTENDCUP 2 : Keyware Cup (verslag)

Oostende, 26-27 juni 2021.

31 boten aan de start, een strakke organisatie, zon en wolken en 3-4 bft NO met heerlijke windshiften tot 20°, kortom, de ideale ingrediënten voor een schitterend Ostendcup weekend.

SB20 telde de grootste vloot waaronder 5 Nederlandse teams. Niet verwonderlijk want deze Keyware Cup bood zich aan als een ideaal trainingsmoment voor het BK SB20 dat op 2-3-4 juli op dezelfde Noordzeelocatie gevaren wordt. De BEL 3762 van Bart Tytgat imponeerde met 4 van de vijf gewonnen reeksen. De Nederlandse teams NED 3246 en 3314 vervolledigden het podium.

Bij de Multihulls C1 leek er zaterdagavond een verrassing in de maak nadat BEL 22 na 2 gewonnen reeksen niet meer startte in de derde manche. Maar met nog twee overwinningen op zondag werd de tegenstand elke illusie ontnomen. Marc Vanden Haute met Colette Liégeois (BEL 999) en vader en zoon Simpelaere (BEL 28) hesen zich mee op het podium dat helemaal Ostend Sailing gekleurd was.

In de Drakenklasse was het spannend tussen BEL 83 en BEL 64. Finaal gingen Peter de Gryse en zijn team met de overwinning aan de haal.

Bij de Patins was Robbert Lerno ongenaakbaar en in de Multihull C3 waren Jean Driesmans en Nathalie Hens de winnaars van dienst.

 

Een heel mooi en ontroerend moment hadden we op zondagochtend 11u00, toen vele zeilers samen met de Nelevrienden hulde brachten aan Jef Vervisch, vele jaren onze trouwe stuurman op “de Jean”, startschip van de Ostendcup. Witte rozen werden uitgestrooid aan de Binnenstroombank. Een diepgemeend dankjewel Jef, voor zoveel mooie uren samen en jouw immer opwekkende positivisme. Vaar wel !

 

Zondagavond viel in het clubhuis van Ostend Sailing, net voor de prijsuitreiking, de elektriciteit uit door een hevig onweer maar dat kon de pret niet drukken. Elke aanwezige deelnemer ontving uit handen van Joris Maes, CCO van Keyware Technologies, een goeie fles wijn.

Dank aan Keyware en alle medewerkers voor een zeer puike organisatie.

Op naar Ostendcup 3.

Luc Hennebel

 

Link naar de volledige uitslagen

Prijsuitreiking SB20Start SB20Start C1